herfst·slaap

Herfstbed

Nee, geen matras van afgevallen bladeren, het is de beginnende kou die ik bedoel. Zodra de zomer ten einde loopt zie ik dit als een voordeel.
Hoe het anderen vergaat weet ik niet maar ik kruip er dagelijks met meer plezier in. Het duurde vrij lang voor ik na de de dood van echtgenoot de draai kon vinden maar het kwam goed.

Hoe lager de temperatuur hoe liever ik het heb.
Vannacht ongeveer 5°C, binnenkort vorst aan de grond, misschien al ergens geweest.
Des te beter.
Tot nog toe onder een laken en een dunne deken, straks het dekbed om me er helemaal in te rollen. Bijna een gymnastische onderneming maar dan lig ik zalig.
Het doet me denken aan de tijd dat ik tussen twee grote zussen mocht slapen en, nieuwsgierig luisterend naar verboden verhalen, langzamerhand warmer werd tot ik in slaap viel.
(Dit kwam niet vaak voor, alleen als er logees waren. Zussen vonden het trouwens niet prettig dat ik grote oren had maar dat terzijde-).
De herinnering is al voldoende om het bed extra te waarderen.

Tussen 11 en 12 maak ik me op voor de slaapsessie. Strakgetrokken onderlaken, rekken en gapen, gsm en tablet nakijken, nog één maxigaap en dan de laatste stap.
Naast me ligt leeswerk, huistelefoon, tablet, schrijfspullen. Waarvan ik zelden gebruik maak, mijn ogen vallen te snel dicht. De tv en radio doen het niet, ik kijk en luister toch nooit.
Er stopt een auto in de straat, verderop slaat een portier dicht.
Een buur laat de hond uit.
Iemand praat nog wat, vager en vager.
Ik soes weg.
En ben van de wereld.
-=

PS  vergat nog de blik onder het bed😈.

..

37 gedachten over “Herfstbed

 1. Tja, ik weet het een leeg bed slaap heel anders.
  Daar heb je zussen voor om wat van te leren
  Heerlijk als je zo inslaap valt, bij mij is het altijd woelen, woelen en zuchten.
  Slaap lekker. Hans

  Geliked door 2 people

 2. Ook ik vind het heerlijk dat het kouder wordt. En dan inderdaad in bed onder een warm dekbed en dan lekker warm weer wakker worden….warm, behalve het puntje van mijn neus.
  De donkere avonden met kaarsjes aan…….ik hou ervan.
  Het in slaap komen gaat bij mij wat minder snel, maar als ik eenmaal slaap slaap ik goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij heb jij gemist, dat toen de hittegolf er was, het in het oosten -1 heeft gevroren? Serieus… dus ja, die vorst is allang geweest toen het 30+ werd overdag, hahahaha

  Komt door de extreme droogte en bij gebrek aan grondwater dus… nou goed, google het maar, volgens mij was dat in juni ergens, meerdere nachten… achter elkaar.

  X

  Like

 4. Jaloersmakend. Ik slaap vrij goed in, maar na 3 of 4 uur ben ik weer klaarwakker. Zoals vorige nacht. Inslapen rond 12 uur. Wakker om kwart voor vier en niet meer geslapen want om kwart voor zes was daar sowieso de wekker… Lastig dagje… Wat zou ik ook graag zo lekker slapen, vooral doorslapen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben een kortslapers geworden, maar voel me toch best met minimum 6 uren. Meer dan 7, dat bestaat voor mij al lang niet meer, maar dat vind ik niet erg. Het vervelendste is ‘s nachts klaarwakker liggen… Als ik niet moet werken, zit ik er ook niet zo mee.. en dan gaat het slapen vaak ook beter.

    Geliked door 1 persoon

 5. Met drie zeer op ons ingestelde katten van de jonge soort is het vaak een gevecht om nog een plekje in bed te vinden. Huiverend en wel zoek je dan een plek voor de voeten. Maar na even lezen in een of ander boek/leeswerk slaap ik veelal snel in. Een ochtendmens heeft die slaap ook nodig. Om 6 uur weer op en fruitig. Nou ja, met deze frisheid een half uurtje later…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.