Uit 2003

Toen begreep ik Internet nog ’n beetje.

Telecommunicatie .

Hoe te vertellen in slechts 100 woorden dat ik eindelijk, eindelijk mijn uit-de-pas-lopende mailbox tot de orde heb weten te roepen en een van de webaccounts wist te doorgronden alsmede een nieuw account aan een weblog wist te koppelen zonder  alle software te gronde te richten en toch mailadres, netmail, passwords, te behouden? 
En de foutjes wist te omzeilen bij, bijvoorbeeld,  special sites waar je maar één keer een  verkeerde voorletter hoefde te geven om  hopeloos te verdwalen in dreigende vermaningen als ‘U heeft een verkeerd wachtwoord/inlognaam/emailadres/enzovoorts ingevuld’?
Gelukt. U kunt afgaan op mijn eerlijke gezicht.
Of zelf tellen.

Bertjens
==

25 gedachten over “Uit 2003

  1. Het was een heel andere digitale wereld, ik was al actief in de jaren tachtig,
    Wat is er veel veranderd. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio

    Geliked door 1 persoon

      1. Ik moest wel. Sedert ik in 1989 zelfstandige werd werkte ik al met een pc. En ja, dan moet je wel mee.

        Veranderingen waren er zeker, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat het uiteindelijk zo een groot verschil zou maken. Als ik er nu over nadenk, inderdaad. In de beginperiode moest ik de papieren documenten nog ophalen om ze te verwerken en moest ik nog dagelijks zelf verbinding maken met een inbelsysteem.

        Geliked door 1 persoon

        1. Het gaat sluipenderwijs, je ziet het als je erop terugkijkt.
          Ik haakte af door de steeds veranderende regels voor weblogs, toen ging Lycos eruit, Sanoma, foto-opslag werd duurder, ik lees het maar snappen doe ik het niet. Ook de vernieuwingen van WP niet, daar doe ik zo weinig mogelijk aan mee.

          Like

  2. Voor mij waren de beginjaren negentig de jaren van het internet. Daarvoor wel een aardige ervaring opgedaan met een simpele PC, die meer een tekstverwerker was die info vastlegde op ‘floppies’. Bloggen startte ik ergens begin deze eeuw. Dat was toen relatief simpel. Na het debacle bij de bekende blogaanbieder opnieuw beginnen bij de huidige. WordPress is klantvriendelijk. En ja, toen kwamen de sociale media. Allemaal verschillend van opzet en uitvoering. Maar o zo leuk ook. En met handzame apparaatjes om het mee te doen…De totale communicatie veranderd. Ons gedrag ook….

    Like

    1. Het is de taal van de programmering, aanwijzingen, tips, afkortingen, een soort Engels dat ik nooit leerde, die het zo lastig maakt.
      Aan de soc.med. doe ik niet mee maar ze zijn makkelijk op te zetten, ik heb er verschillende opgezet. En meteen weer uitgezet.☻

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.