Halleluja


We verbranden, verzuipen of verhongeren maar sterven gegarandeerd binnen niet al te lange tijd door de oververhitte aarde.
Roger Hallam, ex-boer uit Wales en oprichter van XR(ExtinctionRebellon wil de mensheid redden door M.L.King’s vreedzame ongehoorzaamheid na te bootsen. Op welke manier maakt hij niet duidelijk. King had een prima omschreven doel met heldere aanwijzingen voor de actievoerders, deze Hallam blijft in het vage.
Ook andere oplossingen geeft hij niet. Volgens hem zijn ze er wel maar worden ze niet uitgevoerd.
Sjonge. Daar heb je wat aan.

Je kunt denken dat hij voldoende onderlegd is of hem zo charismatisch vinden dat je hem volgt. Hem zien als laatste hoop. Er zijn vast wel meer redenen.
Ik ben zo vrij hem niet serieus te nemen en vraag me af:
wat doet hem de Messias uithangen?
Is zo iemand ’n beetje gek?
Of uitgekookt?
Aandachttrekkende zielenpoot?
Voer voor psychologen. Tenzij die zelf ook in hem gaan geloven.
==

17 gedachten over “Halleluja

  1. Nog even los van de verschillende gedachten over oorzaak en gevolg, vergeten veel onheilsprofeten toch de grootste ellende van onze toekomst als mens; overbevolking! Als je zo doorgaat met verspreiden van het menselijk ras, hebben we geen eten maar vooral water genoeg om iedereen te voeden. Wij kunnen in het rijke westen wel stapjes terugdoen in consumptie en meer, elders is dat echt niet aan de orde van de dag. Dus zal de verarming van de Aarde doorgaan, de vervuiling niet verminderen en de opwarming die daar wellicht het gevolg van is doorzetten. Geloof is een van de oorzaken van deze ellende. Misschien moeten we dat eens eerder verbieden dan het aardgas??

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.