We komen de week wel door

Zin of geen zin, een paar extra boodschappen zijn nodig voor de komende dagen. Je wilt liever niet de straat op als het heet is.
Het is een afwegen van wat je moet nemen behalve de gewoonlijke etenswaren.
Doos ijsjes? Toetjes invriezen? Fruitsnoepjes maken? Toch maar niet, je loopt het er nu niet af.
Limo’s? IJsthee? Biertjes? Prosecco? Wijn? Hm, een kleine voorraad is misschien handig.
Terwijl ik kies en koop denk ik aan de tijd waarin we elk dubbeltje moesten omdraaien. Kinderijsjes, snoepjes, limonadesiroop en een paar potjes bier waren de enige luxe en dan moest ik het precies uitkienen want er hoorde ook een pakje shag of sigaretten bij. Meer konden we ons niet permitteren.
Zo ging dat.
Besef van het huidige gemak drong tot me door, de verzuurde stemming verbeterde. Dergelijke herinneringen zijn soms niet zo slecht.
=

Categorieën: warm

24 gedachten over “We komen de week wel door

  1. Ik heb over net hetzelfde nagedacht deze avond… wat halen we in huis? Nu nog morgen door de mensenzee in de supermarkt geraken… het is weer topdruk hier.
    Vergelijken kan soms doen relativeren en opbeuren. Is inderdaad niet altijd zo slecht.
    Slaapwel Bertie.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja, aan zulke tijden denk ik ook wel eens terug, gegarandeerd succes 🙂 al moet je er niet TE vaak aan denken. We hebben vanochtend (net thuis van vakantie :-)) voor de hele week boodschappen gedaan, hoef ik niet met zware tassen door de hitte te fietsen, heerlijk vooruitzicht!

    Geliked door 1 persoon

      1. Het is me de temperatuur wel, 40°. Maar houden ze er in die streken niet meer rekening mee? Zoals die siësta in Spanje, bestaat die ook niet in het Zuiden van Frankrijk?

        Geliked door 1 persoon

  3. Hier ook een stuk beter dan jaren terug, maar goed, nog altijd is het niet mogelijk om zomaar van alles mee te nemen zoals jij hier kunt, wie weet ooit, en ook hier, ja al een heel stuk beter, ik ga voorlopig nog even voor dat ik weer gezond mag/kan eten in elk geval…

    En de vriezer bij Liefste heeft het begeven, ik kon dus 2 dozen ijs en nog meer weg kieperen…

    X

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.