vraag

Goedemiddag iedereen

De kranten, koffie, telefoontjes, alles liep uit. Maar ik ben er.
Wat ik vragen wil: hoe kom ik plotseling op erg veel dagelijkse bezoekers, veel meer dan gewoonlijk? Van de een op de andere dag? Weergaven nòg meer.  Ik heb de tags gecontroleerd, er staan geen attracties bij als ‘seks’ of relevante onderwerpen. Daar ben ik juist voorzichtig mee.
Ik vertrouw het niet.
Een andere vraag gaat weer over ongewenste moderatie. Iemand die er verstand van heeft (dat zegt’ie tenminste) beweert dat niemand daar iets aan kan doen. Ik niet, de ontvanger niet. Volgens hem ‘lusten’ sommige sites de mijne niet, en gaan dan controleren in de vorm van moderatie. Ook als die uitgezet is.

Het klinkt me als flauwe kul in de oren maar ik heb geen betere verklaring. Iemand van de lezers intussen?

Verder geen nieuws.
Het is warm. Het is zomers en straks komt er visite.
Er staat taart en koffie klaar maar ik vermoed dat ze liever de cornetto hebben. Ik ook, ik heb er al een getest en vind hem erg goed.
Tot zover,  vanavond of vannacht.
==

24 gedachten over “Goedemiddag iedereen

 1. Het wisselend nog al een de bezoekers, maar je log is in het Nederlands, dus zijn verre landen verdacht.
  Gelukkig heeft wordpress de zaak wel goed geregeld.
  Heel veel sterkte vandaag. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb, zoals je misschien al weet, met moderatie ongeveer dezelfde problemen als jij. Jij kan nooit bij mij reageren zonder dat ik jou moet modereren (dat rijmt), en ik kan weer wel bij jou, maar bij anderen vaak niet reageren. Waarom? We hebben er met zijn allen geen idee van. Maar ergerlijk is het wel.

  En voor die dagelijkse bezoekers, zou je eens moeten kijken bij spam. Daar zouden die plotselinge dagelijkse bezoekers weleens vandaan kunnen komen. Bij mij lijkt het daar tenminste wel op. Ik heb er dagen tussen dat de spamvanger van WordPress dertig tot zestig spamreacties buitmaakt. Gaat nergens over (nou ja, ze willen dat je viagra koopt, of andersoortige pillen, of dat je voor de sekscam komt zitten) en ze zitten vol met links. En die links trekken vast weer weer andere spamreaguurders. Nou ja, ik bedenk ook maar wat, maar volgens mij tellen die ongewenste spamreacties ook mee met het aantal bezoekers en weergaven.

  Ik ga ook aan het ijs. En wel nu meteen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Even snel tussendoor.
   Zelf hoef ik nooit te modereren, maar een paar anderen -waaronder jij- wel bij mijn reactie. En dat zou ik graag uit de wereld izen.
   Spam kijk ik dagelijks na, van de links weet ik niet genoeg, ik denk dat ik ze ergens ander ga opbergen. ☻

   Geliked door 1 persoon

 3. Het heeft met de zoekrobotten te maken. Ik had al enkele keren zo een uitbarsting. De eerste keer was het schrikken. Toen had ik wat over dEUS verteld. En blijkbaar kunnen die zien als hun naam vermeld wordt evenals een ganse schare fans. En daar waren ze.

  De tweede keer was moeilijker te achterhalen, maar toen kon ik bij Statcounter nog zien vanwaar de bezoekers kwamen (kan niet meer, met de veranderde privacywetgeving). Er waren een paar dagen massaal veel bezoekers van Tweakers en als ik dan weer via Tweakers mijn blog ingaf vond ik het log waarin ze naar mij verwezen.

  Ik kan in mijn dashboard wel de meest populaire berichten en zoekopdrachten zien. Als je dat ook kan, kan je daar misschien ook het antwoord in vinden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan alleen zien uit welke landen de ze komen, en een grote groep uit
   ‘Hongkong SAR van China’, zo staat het er. Een of ander overkoepelend orgaan waarop je veel blogs kunt tegenkomen.
   Er is een mogelijkheid tot meer info maar dat is Engels, dan moet ik er het woordenboek bij halen. Te lastig.

   Like

 4. Je reageert tegenwoordig bij mij, daar komen de lurkers vandaan, hahaha nee, ik zou het niet weten, bij mij keldert het juist of ze komen wel, maar reageren minder en liken meer…. jammer maar helaas, reageren zoveel leuker om te doen.

  Wel een vraagje aan jou, als jij bij mij reageert NU, de laatste keren, zie jij dan meteen jouw eigen reactie staan? Ben ik heeeeeeeel erg benieuwd naar namelijk… volgens mij zie jij ze namelijk gewoon direct?

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. IK zie geen verschillen. Wel de lay-out en die oogt frisser en logischer. Zou het daar aan kunnen liggen. Qua reacties merk ik dat die vooral door de links naar andere sociale media omhoog komen. Facebookers (vaak oude bloggers) en Twitteraars lezen mijn meningblog ook. En dat zorgt voor een bijzondere dynamiek maar ook dat bepaalde verhalen worden doorgelinkt…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.