Geen categorie

Over parfum

Gelezen, ooit, ergens:
‘parfumeren doe je op de plaatsen waar je het liefst gekust wil worden.’
Mooie gedachte, overbekend maar je leest het zelden.
In de uitgaansjaren besprenkelde ik me van top tot teen met eau de cologne (parfum was te duur). Niet om zoenen te vergaren. De goedkope geuren vervlogen zo snel, ik hoopte dat er een vleugje bleef hangen.

Nogal wat jongens zeiden een hekel te hebben aan parfum.
Dat was stoerdoenerij, een overblijfsel van hun kleine-kindertijd waarin ze niks van meiden wilden weten. Ondertussen hingen ze om het meest bedwelmende meisje heen, gedrogeerd door de zware dampen. Dat wisten ze zelf natuurlijk niet. Wij wel.
Een paar keer had ik bedacht om iets stinkerigs mee te nemen, een flesje azijn of zo, om vervelende jongens af te weren. Dat plan voerde ik nooit uit, de lucht blijft te lang hangen en het zou de jonge goden ook weghouden.

Later leerde ik echte parfum kennen. Duur maar fijn. Op verjaardagen kreeg ik kleine flesjes tot er een zwaarverliefde vrijer kwam die me een fles overhandigde van zowat een kwart liter. Zo leek het door de royale verpakking, een soort margarinedoos . Enfin, ik was er blij mee.

Na de verloving minderde het parfumgebruik.
Niet alleen hoefde ik niet meer te hengelen, hij bracht ook die grote dozen niet meer mee.
Maar af en toe kochten we wel eens een flesje voor elkaar. Hij mijn parfum, ik zijn after shave.
Dan verzonken we in verstikkende geurenwolken waarbij het niets uitmaakte waar we het opdeden.
We dachten niet aan kussen.
Eerst hond en kat redden die voor pampus lagen, happend naar adem.
Dieren kunnen niet veel hebben op parfumgebied, we kochten ze dan ook niet meer.
Zonder dieren valt heel goed te leven.
==

26 gedachten over “Over parfum

 1. Voor mij graag een fris geurtje met citrustinten. Zo af en toe. Zware zoete parfumdamp vind ik vreselijk. Ook Eau de Cologne is heerlijk verfrissend maar zelf heb ik het niet meer. Vroeger wel, met lavendel erdoor ­čśâ

  Geliked door 1 persoon

 2. De eau de cologne vond ik nooit zo lekker, ik kreeg er hoofdpijn van. Het vervelende was dat nogal wat mensen mij een zakdoek met eau de cologne overhandigden als ze dachten dat ik hoofdpijn had……. ik kon dan niet de beleefdheid opbrengen om het toch aan te pakken, ik vond het te erg.
  Ik was meer van de eau de toilette, wel duurder, dus ik kocht het maar een enkel keertje (wel met korting toen ik nog in een drogisterij werkte).

  In de drogisterij waar ik werkte verkochten we de eau de cologne nog los…..uit zo’n grote fles…..met een slangetje met een knijpbal om het op te pompen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Meestal heb ik eau de parfum omdat die geur iets langer blijft. Ik gebruik die wel als ik wegga. Luc trouwens ook. Het rare is wel dat ik w├ęl gewend wordt aan mijn eigen geurtje maar toch steeds die van Luc blijf ruiken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben wel van de lekkere luchtjes. Een vrouw moet een warme geur verspreiden, dat vind ik aantrekkelijk, sexy zelfs. Niet om nu meteen elke vrouw die dat draagt te kussen, wel om voor mijzelf te constateren dat zij zich nog ziet als aantrekkelijk of vrouwelijk. Eau de Cologne zie ik toch meer als een geur om andere minder leuke te maskeren. Bij het uitzoeken van luchtjes voor vrouwlief heb ik een gevoelig neus. Ik vind veel van dat spul toch als een WC-reiniger ruiken. Warme geuren worden zeldzaam…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.