televisie

‘De (h)eerlijke jaren 50’ NTR


Een paar weken geleden was de beurt in dit programma aan mijn huidige woonplaats,  vanavond aan de vorige, de Zaanstreek
Natuurlijk ga ik er voor zitten. Of Wormer specifiek genoemd wordt weet ik niet maar de rest is ook interessant. Voor mij tenminste.
De vele fabrieken. De olie- en andere geuren die er vandaan kwamen, ze waren me lief, ik ervoer ze nooit als stank. Het was de reuring waarvan ik hield.
Maar die jaren waren natuurlijk ook daar benauwd met verschillende scholen en zwembaden, jongen en meisjes apart bij de roomsen. Die dingen.
Daar heb ik al vaker over geblogd dus weid ik er niet meer over uit.
Verder niets bijzonders te melden, ik moet nog even weg.
Tot vanavond.

De foto is van het Inntel_Hotel_Zaandam , een onderwerp voor tegenstrijdige meningen.
Ik vind het mooi. Gedurfd. Een bijzonder gebouw.
-=

22 gedachten over “‘De (h)eerlijke jaren 50’ NTR

 1. Ik wens je een fijne tv-avond toe! Ik kijk met heimwee terug naar mijn kinderjaren toen wij massaal op de hippe Nederlandse zenders overschakelden om te kijken naar programma’s met Jos Brink, Ted de Braak en die heerlijke André Van Duin!

  Geliked door 1 persoon

 2. Aan allen.
  Het was niet wat ik verwachtte.
  Het communisme was er idd, De Rooie Zaan was bekend/berucht. Ook de heksenjacht die er op volgde. Ik was te klein meer ken de verhalen.
  Maar het huishoudverhaal, de groeiende winkels en de hardwerkende fabrieksarbeiders die slecht betaald werden, dat hoorde je in alle grotere plaatsen. En ook de Marshallhulp.
  Dat kan ik niet typisch Zaans noemen.

  Like

 3. Maar wel Albert Heijn, die de zelfbediening naar Nederland bracht. Beslist vernieuwend. Vond het wel een aardig programma al mis ik de Nederlandse programma’s vaak de diepgang. Het blijft nogal aan de oppervlakte.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb het programma nog maar 1 keer gezien, maar vond het wel leuk. Ik ben van plan om ze allemaal nog eens via internet te bekijken.
  Het hotel ken ik, heel bijzonder…..ik hou er wel van.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zag die reeks ook. De Zaanstreek vol commmunisten. Nou die waren er in Amsterdam ook. Tot in het stadsbestuur. De katholieken en christenen een doorn in het oog. Bij ons ook strikte scheiding van jongens en meiden, maar ook werd ons als katholiek preces verteld met wie je wel of niet omging. De protestanten waren echt ‘de afvalligen ‘, de communisten een gevaar. De armoede herkende ik wel. De ontbrekende luxe ook. Maar toch blijft die tijd je bij als best een aardige soms. Solidariteit was in een buurt nog echt aanwezig. Kom er nu maar eens om. En oh ja, de communisten zijn weer terug in het stadsbestuur. Alleen heten ze nu GroenLinks…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.