Straks de wedstrijd Tottenham – Ajax


Een van de weinige situaties waarin ik nog een sigaretje zou willen roken.
Niet om de rook, het is de herinnering aan schoonfamilie.
Een stuk of drie broers (zelf ook voetballers) en meestal een paar vrienden, zaten klaar rond de grote tafel, kijkend naar de televisiehoek.
De eerste keer dat ik er ook bij zat zette ik de stoel tegen die van m’n vrijer aan. Hij reageerde slechts met en kort knikje, de rest zag me niet eens.

De wedstrijd begon, iets waar ik niet veel om gaf maar waarvan ik het belang begreep. Er werd meegeleefd, geroepen, meegeschopt, nou ja, wie kent die toestanden niet al was het maar van films.
Voor mij was het nieuw.
Geboeid keek en luisterde ik en vond het heel bijzonder.
Al die sloten koffie (bier werd toen nog niet gedronken, daar was een café voor) en overstromende asbakken. En de herrie. Het paste bij elkaar.
Of de uitslag gunstig was weet ik niet meer.

Met de jaren veranderde het kijkgedrag.
Kratje bier kwam erbij, sigaretten niet meer.
De spontaniteit verminderde ook.
Het zullen de leeftijden zijn geweest.
Maar jammer was het.
==

30 gedachten over “Straks de wedstrijd Tottenham – Ajax

  1. Ik heb van Ferry gehoord dat Ajax hebben gewonnen. Och leuk zei ik tegen Ferry. Ferry moest werken. Ochtenddienst. Leuk voor de fans liefhebbers. Ik zeg mij niks van voetbal…Wel gezellig voor de lui.

    Geliked door 1 persoon

  2. IK was er ook wel van. En bij WK’s kan ik genieten van sommige wedstrijden waarin het er echt toe doet. Al ben ik dan een Amsterdammer, ik volg Ajax op afstand. Ken de spelers niet meer en weet door het gebrul bij de buren (nog ouderwets gevulde kamer vol liefhebbers en de deuren open) dat Ajax scoort…Dat scheelt veel.

    Geliked door 1 persoon

      1. Nou, zonder die enthousiastelingen had ik er misschien niks aan gevonden.
        Een tijd is het een beetje aan mij voorbij gegaan, maar toen Edwin een beetje belangstelling ervoor kreeg en de wedstrijden vaak te laat werden uitgezonden beloofde ik hem dat ik ging kijken en hem alles zou vertellen de volgende dag…… zo kwam ik er weer helemaal in…… sinds Edwin de deur uit is is het wel ietsje minder, maar ik hou er nog steeds van. Ze deden het goed, maar het was wel spannend af en toe.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.