Vakantie of niet


Vanavond informatie gevraagd en gekregen over een bepaalde reis.
Dat viel positief uit. Uiteraard.
Reis, accommodatie, omgeving, dagbesteding, begeleiding, gidsen, eenpersoonskamer voor een redelijke meerprijs, alles is voorbeeldig en op de prijs valt niets af te dingen.
Hier denk ik over na.
Afgezien van logeerpartijen in Frankrijk ben ik niet meer op vakantie geweest zonder echtgenoot. Meestal gingen we zonder plan ergens naar toe.
Een lachertje: hij wilde alleen maar naar de Moezel of de Ardennen.
In die gebieden kun je altijd zonder te reserveren een onderkomen vinden. Makkelijk zat.

Een verzorgde trip is dus dubbel nieuw.
Ik dub.
En kan het niet helpen dat ik man’s gezicht voor me zie.
Met een gids mee? Verplicht museumbezoek? Gezellig strand? Jij??’
Tja.
Hij kan niet weten dat tijden veranderen en mijn leeftijd ook.
Ik dub nog steeds.
==

28 gedachtes over “Vakantie of niet

 1. Als je alleen bent is het vaak wel prettig als dingen geregeld zijn. Zolang er niet teveel verplicht is tenminste. Lekker doen, het is anders, maar je zal het vast leuk vinden en veel zien. Daarna kan je pas oordelen of het een goede keuze was….. maar best kans dat je dit vaker gaat doen. Bij het ouder worden en het alleen reizen veranderen er nou eenmaal een paar dingen.

  Geliked door 2 people

 2. Klare taal zegt:

  Aanrader Bertie, je kiest een land, stad of streek die je bevalt, met iemand die je goed kent, wat wil je nog meer, geen zorgen over vervoer en hotels, als iets je niet boeit trek je je eigen plan of ga je een boek lezen in de zon of schaduw met een drankje erbij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben ook geneigd om te roepen dat je het moet doen, maar ik zit in dezelfde situatie en doe het ook niet. Wel vraag ik van alles aan en ik zoek dingen uit, ik praat erover, maar vervolgens doe ik het toch niet. En dat terwijl ik vóórdat ik mijn overleden man ontmoette, en na de scheiding van mijn eerste man, toch echt wel alleen op vakantie ben geweest, of met een vriendin, en dat viel atlijd positief uit. Maar nu… ik begrijp je aarzelingen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Paar keer gedaan. Zuid-Engeland, lang geleden o.a., maar wat leerde ik daar veel bij/door. Zag de schoonheid van zaken die me alleen waren ontgaan. In Tsjechie vaak, omdat je dan zelf even de touwtjes uit handen kon geven, in Turkije, omdat het toen niet zo handig was om zelf op pad te gaan. Verder veelal zelf mijn weg gezocht en gevonden. Veel gezien. Keertje ergens heen waar het bijzonder is, altijd leuk. Als je iets echt wilt zien, handige optie. Ook al omdat een gezelschap ook beschermt en omarmt….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.