kerk

Ex-paus Benedictus (de gezegende): seksuele revolutie schuld aan misbruik… –


Je moet maar durven.
Hiermee ontkent hij alle vroegere jaren waarin dit zich afspeelde.
Houdt hij deze nonsens ook de kinderopvang voor van andere gezindten? Dan gaan ze de smoes misschien ook gebruiken.
Hij zegt nog meer.
Voor de geïnteresseerden :
zijn uitspraken staan in de linken van zowel de NRC als het AD.
nrc
ad.
==

23 gedachten over “Ex-paus Benedictus (de gezegende): seksuele revolutie schuld aan misbruik… –

 1. Wat een onzin.
  Misbruik in het algemeen is van alle tijden en hoe minder er mag, hoe meer het gebeurt ….in het geniet. Saksuele revolutie heeft het zeker niet erger gemaakt en ook toen werd misbruik echt niet normaal gevonden. Het misbruik binnen de katholieke kerk lijkt mij eerder gestimuleerd te worden door het leven dat dat priesters moeten leiden/lijden. Het celibaat vind ik onnatuurlijk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook dat speelde een rol.
   Maar wat ik las is dat kindermisbruik in alle religies schering en inslag was, overal waar kinderen zich niet konden weren. Wezen, weggelopen kinderen, straatkinderen.

   Like

   1. Triest! O, ik denk zeker dat het in alle geloven gebeurt, maar bij priesters vind ik toch een beetje logisch op de één of andere manier……ze staan eigenlijk buiten het normale leven en zoals er vroeger veel internaten en jongensscholen waren….. ja, kies maar uit.
    Maar vaak gebeurt het vooral waar men heel streng gelovig is….. juist waar weinig mag. Ik ken ook streng gelovige mensen (van het soort waar je op zondag alleen orgel mocht spelen) waar het met de zoons misging als ze in dienst gingen (lang geleden)…..dan was het leven ineens zo anders dat ze doorsloegen…… ze ontspoorden. (geen misbruik van kinderen, maar ze deden wel alles wat thuis verboden was)
    Regels zijn goed, maar de teugels te strak houden is vaak niet goed.
    Ik ben zeker niet tegen welk geloof dan ook, maar het moet een normaal leven niet in de weg staan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Die straffe christelijken hadden wij ook in het dorp. Door het overdreven verbergen van bloot en seks wordt de aandacht er juist op gevestigd. Men dwingt de gelovigen er aan te denken als waarschuwing voor de zonde, met als gevolg een constante geilheid.
     Zo zie ik het.

     Like

 2. Ik ben totaal geen fan van de tendens die er toen ook was. Vrije seks, terwijl het er om ging dat zowel man als vrouw vrije keuze smochten maken. Op tv tref je steeds vaker programma’s waarin vreemdgaan normaal is, ik snap de Paus, maar het verklaart misbruik niet. Er is nog altijd iets als vrijheid, nog iets als vreemdgaan en misbruik. Alleen de laatste is strafbaar, tenzij je beschermd wordt door het geloof. Hoe ziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, wij ook niet, die moraal (of het gebrek er aan) is niet de onze.
   Maar het is te makkelijk van Benedictus om daar het misbruik van kinderen aan op te hangen. Een rotsmoes.

   Like

 3. Hoe strenger men gelooft hoe eerder de katjes in het donker worden gekknepen. Schandalen komen voor bij alle kerkgenootschappen. Bij echt allemaal! De gepredikte moraal staat haaks op het eigen gedrag. Katholieken hebben dat wonderlijke celibaat voor hun priesters en dat ambt trok en trekt vooral lieden met een min of meer afwijkende seksuele voorkeur. Maar ook bij de andere geloven blijkt men van misbruik een soort industrie gemaakt te hebben. De een verzwijgt meer en beter dan de ander. Het blijft akelig voor de slachtoffers. Maar het geeft ook te denken over dat waar men voor zegt te staan. En helemaal als men in de Leer ook nog eens homoseksualiteit veroordeelt als zondig gedrag. Terwijl men er zelf druk doende mee is…Ik snap het niet, maar pleit wel voor opheffen van al die geloven en godsdiensten die niet zuiver in de eigen leer zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.