Gluren op Internet.

In een vroegere weblog stelde ik:
‘Internet heeft iets gluurderigs, je kunt bijna alles anoniem bekijken. Weblogs, fora, sm, ontelbare hobbysites, van braaf tot grof en het verplicht je tot niets.
Het werd veelvuldig gedaan.
Ook bestond er nog een beetje fatsoen (ong. 2000-2005). Iemand die ik kende werd herhaaldelijk van een forum afgesloten wegens onbehoorlijk gedrag. Ik stel me zo voor dat hij intussen twittert.
Het was de tijd dat in sommige gezinnen de computer in een hobbykamer werd geplaatst of op een vliering/zolder. Dan stoorde de gebruiker niemand.
Er waren grappen over. Geheime liefdes, seks, bloederig geweld, het zou daar worden bekeken.

Het maakt nu niets meer uit, de genoemde zaken worden over het algemeen aanvaard en meer van hetzelfde.
Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt getoond waarbij sensatie vaak voorop lijkt te staan.

Op diverse sites is men de schaamte voorbij.
Zie de nieuwsartikelen over ongevraagd filmen, op scholen, bij ongelukken.
De vuiligheid over bekende figuren, de ‘grappen’.
Ik hoef de lijst niet aan te vullen, iedereen zal er mee bekend zijn.

Er blijven echter onderwerpen die we allemaal afwijzen.
Pedofilie is er een van, en dierenmishandeling, bijvoorbeeld.
Te gruwelijk om over door te denken, toch zijn de pedo-netwerken onveranderlijk groot en internationaal. Niet uit te roeien.
Dan denk je niet meer aan gluurders maar aan hele grote smeerlappen.
==

32 gedachtes over “Gluren op Internet.

 1. logbankje zegt:

  Helemaal anoniem zit je niet op het internet, je bent te traceren via je IP adres, maar daar zijn ook middelen voor om dat te omzeilen.
  Het was ook de bedoeling dan het een vrijplaats zou zijn, maar niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. ms zegt:

  Je kan het gluren noemen natuurlijk, maar je weet dat, wat je schrijft kan gelezen worden. Ik heb het dan minder voor die gluurders die er gebruik van maken om je maar weer vuiligheid in je virtuele handen te stoppen.

  En criminelen zijn blijkbaar slimmer dan niet criminelen. Want het internet kwam en dan blijkt achteraf dat het ook een donkere kant heeft waar je al serieus kennis moet hebben om er te geraken, want met wat html en css en php kom je er niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Beide zaken zijn ook aanwezig irl, en criminelen worden uitgekookter door het zoeken naar manieren om niet opgepakt te worden. Ze weten waarschijnlijk meer van html en dergelijke dan de gemiddelde blogger.

   Geliked door 1 persoon

   • ms zegt:

    Zie je, het internet is een afspiegeling van de realiteit.

    Wat wel een verschil is, is dat ik, wat ik op het blog vertel, in het echte leven aan geen mens kwijt kan omdat ze het niet interessant vinden. Op het blog wordt het gelezen, ook oudere logs.

    In realiteit willen de mensen, waar ik mee te maken krijg, het enkel over zichzelf hebben. Met het internet heb je een groter bereik (voor wie dat wil) en meer kans om gelijkgestemden tegen te komen al ken je ze dan niet.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat is waar maar er zijn ook meer anoniemen. Een kwestie van ‘de gelegenheid maakt de dief’.
     Dan zijn we er: Internet heeft iets gluurderigs. ☻
     Gluren wordt ook gedaan door mensen die geen kwaad in de zin hebben, alleen maar nieuwsgierig zijn. Ik ken er verschillende.

     Like

 3. dan kun je nog beter gluren dan de hele boel op stelten zetten en mensen beledigen en schelden en weet ik wat nog meer (laten we het maar netjes onheus bejegenen noemen) via internet. Want sommigen mensen denken dat ze daar alles maar tegen iedereen kunnen zeggen.

  Geliked door 1 persoon

  • Vreselijke lui zijn dat, ze hebben de kans en nemen hem waar zonder een moment na te denken.
   Inderdaad, nieuwsgierig ’n beetje gluren op openbare sites doet niemand kwaad.

   Like

 4. zo wat alles krijg je op het www te zien…

  gelukkig zijn sommige zaken strafrechtelijk verboden en wordt onze privacy nu toch wat beter afgeschermd op de zoekrobots..

  maar zekerheden zijn er niet en met de regelgeving te verstrengen sluit men misbruiken niet uit..

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 5. Bloggen werd floggen. Sociale Media toegevoegd. Facebook waar iedereen gelukkig lijkt, Twitter waar veel mensen ongelukkig blijken. De diepere lagen van het web bieden plek aan de haatzaaiers, de terroristen, klimaatgekkies, extremisten en drugs/sekshandelaren. Er wordt zeker gescreend, maar niet voldoende. Maar je kunt voor jezelf ook filters aanbrengen. Door bepaalde zaken niet op te zoeken, door mensen met vreemde meningen of gedachten te blokkeren. Ik ben vanuit mijn ruime verleden op het www wel zover ervaren geworden dat ik de extremen niet meer op zoek. En dat geeft veel rust. Maar het www is ook een geweldige bron van nieuws en informatie. Het nieuws van nu niet morgen in een een krant. Ook handig..

  Geliked door 2 people

 6. Vlak ook de gewone TV niet uit. Wat daar een zooi te zien is, brrr. “Blij met mijn kutje” zag ik laatst voorbij komen, gewoon op Nederland 1, 2 of 3. Toen ik de Facebookdiscussie aanklikte, op de VPRO, om te kijken of mijn verbazing wijd gedeeld werd, zag ik dat iedereen die er ook maar het minste commentaar op had werd weggezet als enge Deugmens. De schaamte voorbij.

  Zelfde voor een priester die darkrooms bezocht, jongens escortes mee naar huis nam, en daar “eerlijk voor uit kwam” op nationale TV en het raar vond dat hij niet meer mocht preken. Daar zag ik dan weer de Twittercommentaren, man, man, het was een moedige man, wat een vreselijke huichelachtige kerk, moet kunnen … Brrr.

  Like

  • Goh, ik heb heel wat gemist.
   Die homoseksuele priester stond in een van de kranten, had hij meteen fijn veel aandacht. Zelf is hij geen haar beter dan zijn brave kerk. ☻

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.