boek·lezen

Uitgelezen

Natuurlijk bedoel ik dit letterlijk.
Na het zoveelste boek heb ik er genoeg van, in ieder geval de eerste tijd. Hoelang die tijd gaat duren weet ik nog niet, misschien een dag, wie weet een jaar.
In de boekenkast zocht ik naar vervanging, hoe dom kun je wezen. Daar vond ik een toneelstuk waarin ik soms blader maar nooit langer dan anderhalve seconde omdat het over de tweede wereldoorlog gaat en ik daar al teveel van las, bovendien is het van Sartre. Aan hem heb ik geen goede herinnering. Toen ik op school eens vroeg wat hij schreef werd er gezegd: dat is te moeilijk voor jullie. Nou ja zeg, een MULO was niet bijzonder maar zo’n antwoord begreep ik nog wel als beledigend.
Hoe breng ik dan nu de tijd door? Dat moet ik nog bedenken. De weekendpuzzels oplossen is een goed begin.
Stoep vegen en wieden, harken, stofzuigen deed ik al, overig tuinwerk wacht op zon.
Ramen lappen is niet nodig, er komt genoeg licht binnen. Winkelen is ook geen optie met al die lekkere dingen, ze liggen er zo opzichtig bij dat je er niet omheen kunt..
Mogelijk komen er nuttige handwerken voorbij, alleen: wat zal ik maken? Mijn geduld reikt zelden verder dan één babysokje of een halve pannenlap.
Lastig hoor.
Er liggen een paar kranten, misschien is koppensnellen een idee. Dat heeft immers niets met lezen te maken.
=

38 gedachten over “Uitgelezen

 1. Het staat hier ook wel op een laag pitje, maar daarmee bedoel ik dan ook het genre samen met de hoeveelheid, want hoeveel lichtvoetige niemandalletjes kan een mens verdragen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Raar fenomeen is dat hè? Je leest al je hele leven alles wat los en vast zit, je beschouwt jezelf als een veellezer en een kenner. En dan op een gegeven moment is het over en uit. Ik heb dat ook gehad en kon daarna jaren alleen maar lezen tijdens vakanties. Maar dan ging ik ook los. Uiteindelijk is het gevoel voor literatuur wel weer teruggekomen, maar nooit meer zoals vroeger het was.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh ja herkenbaar. Soms ben ik het lezen ook even zat. Alle boeken lijken dan opeens ook nog op elkaar.
  En tja op de middelbare school werd ik niet echt enthousiaster over lezen. Al dat gespit in boeken en “wat bedoelde de schrijver” vragen.
  Na een tijdje zie ik dan toch weer een leuk boek en begint t weer 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees soms maanden nix ( behalve kranten) en dan opeens krijg ik zin. Ik heb de afgelopen maand zeker 5 romans gelezen, en ben alweer bezig met een nieuwe. En daarna zakt het weer in.

  Geliked door 2 people

   1. Zo blij (nog) geen leesbril nodig te hebben, al is wat ik heb bijna hetzelfde.
    Mischien moet ik weer gemeten worden.
    Maar ik heb een bril voor,op straat en tv, en voor de pc maar ook weer niet helemaal en helemaal niet voor een boek dus voor de pc en tussen tv en boek doe ik mijn brio steeds af.
    Maar iemand anders kan mij juist de bril steeds zien opzetten. Het is maar Joe je het bekijkt👁🕵🏻‍♂️.

    Like

    1. Waar komt die Joe nu vandaan? Ook aankomen waaien? Zomaar over de straat. Door het raampje in de living naar de keuken waar ik type?

     Like

 5. Ik lees niet veel fictie. Meestal non-fictie en wetenschappelijk. Bladen, boeken, websites, blogs. Zelden genoeg van dat lezen. En als…gaan we wandelen in de stad en lopen daar dan even de bekende boekhandel(s)binnen. Je weet maar nooit. Maar…verstandig….kopen zelden iets bij. Want via andere bronnen groeit de voorraad al veel te snel. En als we gaan verhuizen moet dat toch allemaal mee…nou ja, het meeste…… Dus lees ik me moe soms…..

  Like

 6. Ik. Helaas. Lees al vier, vijf jaar bijna niets. Op nieuws en wetenschap feitjes na. Komt door de medicijnen. Die zijn bijna op.
  En ook raar. Was van mijn twaalfde tot mijn dertigste een fervent romanlezer. En figuur maar dat is een andere thread.
  Daarna sporadisch nog een roman, bijna alleen maar non fictie bijna alleen maar reisboeken en biografieën plus wetenschap light.
  Wie weet, zodra ik tachtig word…maar heb wel alle boeken die ik voor die tijd wilde bewaren de deur uitgedaan. Teveel balast.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het kan verkeren.Medicijnen kun je vernieuwen of veranderen. Is het het proberen niet waard?
   Boeken de deur uitdoen is jammer. Wie weet komt de leeszin al terug vóór je tachtig bent. En dan heb je geen voorraad meer.

   Geliked door 1 persoon

   1. Voorraden komen en gaan. Ik koop in de ene en breng naar de andere kringloopwinkel.
    Vroeger kocht ik vaak slechte boeken wanneer ik mij ziek of depri voelde. Slechte boeken. Gelukkig ben ik nu gelukkig, anders zou ik (weer) dezelfde boeken (terug) kopen!
    Nee, ik heb liever een opgeruimd huis en wie weet koop ik nieuwe boeken als ik zeventig ben die over tien jaar geschreven gaan worden wanneer ik zestig ben en lees ik ze als ik tachtig ben en herlees bij negentig.
    Bij negentig. Lelijk.

    Geliked door 1 persoon

     1. Vind dit een heerlijk blog om wille van het blog maar even zeer vanwege alle reacties en de jouwe. Moet bekennen dat ik een sporadische lezer ben, van alle WP blogs die ik volg. Maar dan kan ik hier soms lange tijd vertoeven, zonder altijd, of zeker met bijna altijd geen reactie tot gevolg. Niet de behoefte voelen te reageren is m.i. een grote kwaliteit. Zelf heb ik mijn blog de laatste maanden vaak op slot. Ik gebruik het veelal als notitieblog, als schetsblog en als blok aan mijn benen.
      En moet nu wel pardoes zorgen geen ellenlang stuk achter te laten.
      Dat doe ik maar op mijn eigen blok! Blog. En wie weet is het open, al is er op het eerste gezicht weinig te zien.
      Prettige nacht en tot lezens!

      Like

       1. Ik doe een vriendelijke buiging met respectvolle genegenheid,
        en sta met spit aan de grond genageld tot mijn partner, steun en toeverlaat in aan de grond genagelde momenten, mij weer omhoog krikt.
        Die negentiende-eeuwse namaak beleefdheid zal mij nog eens mij de das omdoen. Een strop das.
        XXX

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.