We fietsten door een storm als deze


Een jaar of tien geleden.
‘Buiig en een vlagerige zuidwestenwind…’  heette het.
Nu, dat hebben we geweten, het was werkelijk een zeer aparte fietstocht die we maakten.
We waanden ons gehard en reden babbelend het dorp uit, lacherig over een paar windstootjes.
Tot we de grote weg opdraaiden.
Whamm, direct had een vlaag ons te pakken en we zouden achteruit gewaaid zijn als we niet zo snel reageerden. Met veel moeite tornden we gestroomlijnd, hoofd gebogen en de rug aflopend, een paar meter vooruit. Regen achter ons aan sliertend als een natte pauwenstaart.
Even werd het rustiger, als je tenminste de uithijgende vogels over het hoofd zag. In bijna elke boom hingen er wel een paar, éen vleugel op de borst en de tong uit hun snavel.
We zetten door,  voelden ons uitgedaagd en probeerden tegelijkertijd ons gesprek te hervatten. Nou ja, een paar woorden kregen we er wel uit.
Plotseling woei ons een schaap tegemoet, zijn krullen rechtgetrokken, helphelp-mekkerend maar het was al te laat: een nieuwe vlaag achtervolgde hem.
Een bijzonder sterke ditmaal; met alle Trekkracht kwam echtgenoot niet vooruit en ik nog minder zodat we ons aan een boom vastgrepen.
Vreselijk was het; er zeilde een kip voorbij met gespreide vleugels, een ei achter haar aan; een oud vrouwtje freewheelde door de lucht; een F 16 verdween de verkeerde kant op; sjongejonge, dit kenden we niet.
Tijdens de volgende stormpauze besloten we om te keren, het was te gevaarlijk met al dat  vee in de lucht. Bovendien was het koud. En nat.
Op de terugweg raceten we langs een vliegende boer die zijn schaap zocht. En een meisje met een koekenpan, zij wilde de kip terug. En het ei.
Wij waren niets kwijt behalve ons gespreksonderwerp.
Maar daar was niets aan verloren, we waren geen hoogvliegers.
=

27 gedachten over “We fietsten door een storm als deze

  1. Nou zo’n storm was het wel, echt een takken storm ze vlogen door de lucht als of ze op jacht waren.
    Wie de storm kan weerstaan is geen hoogvlieger. Hans

    Geliked door 1 persoon

  2. Schit-te-rend! Wat kan jij de dingen mooi laten wegwaaien. Ooit schreef je zoiets over een tante van jou die over de weg waaide. Hier kan ik echt van genieten! Dat het nog veel mag stormen en waaien in je verhalen.

    Geliked door 2 people

  3. Nou, ik kan me echt stormen herinneren, zoals die in februari 1990, waarbij de opgeroepen beelden van jouw verhaal realiteit werden. Windkracht 11/12 naar ik me herinner. Bomenrijen vielen om, daken vlogen in het rond. Verkeer liep vast en ik kon mijn toenmalige huisadres pas na 2,5 uur bereiken. In de auto. Met de fiets waagde men zich niet meer buiten…

    Geliked door 2 people

  4. Leuk geschreven. Wij hadden zeker harde wind. Nu nog zo. Gisteren waaiende de schutting bijna over. Meteen heel goed vast gezet. Ferry moest andere balkon overheen klimmen. Meteen jas gescheurd. Beide kanten. Weer gemaakt. Vast genaaid. Hopelijk krijgen storm pauze. Het gaat niet lukken. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.