Opfrissen

Het regende vanmorgen.
Veel mensen waren er blij mee omdat de tuintjes al weer te droog werden.
Goed voor het gewas, zeiden ze, dat groeit beter en gaat er fris uitzien.
Dat laatste wilde ik ook wel,.
Daarom ontdeed ik me van schoenen en sokken en zette me tussen vogelhuisje en klimop.
Verwachtingsvol liet ik me overspoelen. Smeerde een paar druppels shampoo op het hoofd. Een opgeknapt uiterlijk en gewassen haar, het leek me een passende combinatie.
Zo stond ik daar, wachtend op nieuwe frisheid.
Er was niet veel aan, zo in die nattigheid maar, bekend zijnde met de ongemakken van het mooi-willen-gaan versaagde ik niet.
Niet langer dan een half uur, toen had ik er genoeg van.
Al dat gewas.

28 gedachten over “Opfrissen

  1. Nou, je zal vast lekker opgefrist zijn en je haar zal er ook wel van gaan groeien. Bovendien vind ik het DUURZAAM (dat woord hoor ik zo vaak) , dus modern: het water komt voor niks naar beneden, het hoeft niet verwarmd te worden, alleen die shampoo… ik geloof dat dat niet bij het DUURZAME past. Maar Bertie: verder ben ik trots op jou; je bent je tijd vooruit. Dat kan net iedereen van zichzelf zeggen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik sta in mei altijd buiten als het regent, want meiregens zijn groeizaam…. dat kan ik met mijn 1.52 wel gebruiken……volgens mij werkt het niet! Maar schoongewassen tussen de gewassen lijkt mij ook wel leuk!

    Geliked door 1 persoon

  3. Terwijl het met temperaturen van rond de 18 graden gewoon lente is geworden, kan ik me regen helemaal niet meer herinneren. Logisch, ik loop of sta er echt niet in. Geen krullen die hulp nodig hebben, dus dat werkt niet. Vorig jaar overigens was het stervenskoud rond deze tijd. Dus het is geen trend, die warmte…

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.