huishouden

Huishoudstof

Robotje heeft het begeven. Hij kon niet veel hebben, de ziel.
Nu sleep ik de grote stofzuiger door de slaapkamers.
Het werk op zich is niet erg maar aan het geduik onder bed heb ik een pesthekel, ik betreur de dag dat we vast tapijt hebben laten leggen.
Nee, dan een vroegere vriendin die kamermeisje was in een hotel en zich onder een bed verschool om een collegaatje te laten schrikken.’Ik hoorde de deur opengaan en zag een paar schoenen, schoof er boe-roepend op af en greep de enkels voor ik merkte dat het een gast was…’
Zulke gezellige dingen beleef ik nooit als ik onder mijn bed stof lig te verzamelen, mijn  stofzuiger loeit alleen maar en stinkt er ook nog bij.
Dat hadden de vrouwen vroeger beter voor elkaar. Een paar halen met de zwabber, leegschudden uit het raam en klaar. Niet dat het schoon werd, wolken stof vergezelden je bij het omdraaien.
Dit alles overdenkend, voorover liggend en harkend onder mijn laag-bij-de-grondse bed, besloot ik een nieuwe robot te kopen.
En hem niet meer van de trap te laten vallen, het zijn zwakke broeders.

20 gedachten over “Huishoudstof

 1. Ik heb er geen, heb het wel overwogen maar heb uiteindelijk twee andere: een zware en een lichtere. Onder ons bed is natuurlijk niet handig. De bedden van de kleinkinderen verzet ik gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zowel het logeerbed als dat van mezelf is echt te laag, daar is bukken niet genoeg. Of de matrassen en spiralen optillen, of knielen en bijna platliggen. Daar had ik genoeg van.

  Like

  1. Eerlijk gezegd was het mijn eigen schuld.
   Er zit een extra slotje op waardoor hij omdraait als hij te dicht bij de trap komt. Dat had ik vergeten aan te zetten. 😦

   Like

 3. Die robots, wij hebben er ook twee, zijn vooral handig in een relatief leeg huis. Anders draaien ze toch wat veel rondjes. Maar ik vind ze wel handig. Toen vrouwlief een weekje of wat vakantie vierde en ik het huishouden beloofde te zullen doen, zette ik die twee Robbie’s in en dat ging prima. Stoelen op tafel, andere obstakels aan de kant en hup. Wel lawaaiig, maar ach. Daarna was ik een half uur bezig om ze leeg te maken. Blijft een ouderwetse stofzuiger toch wel handiger. Ook daarvan hebben we er twee. Een voor beneden en een voor boven. Want op en neer sjouwen is bepaald geen pretje…

  Like

 4. Hoe krijg een rond element met afzuigsysteem en borstel ooit een hoekje schoon? Moet je eerst de vloer nog naspeuren of er niets ligt wat niet opgezogen mág worden…
  Ik stofzuig zelf
  Heb het NB ook 17 jaar in de schoonmask gedaan.
  Fluitje van een cent in een eensgezinswoning.
  👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.