politiek

Lekenpolitiek

Alt-right
Vox
en meer
Je kunt het zelf aanvullen, denk aan o.a. Hongarije.
Er wordt door deze groepen geijverd voor conservatieve waarden op het niveau van  minder ontwikkelde overgrootvaders die in hùn tijd al ouderwets waren.
De een wil geen homo’s om zich heen, de ander geen vrouwenrechten, moderne kunst en wetenschap worden gewantrouwd.  Bijbels worden nagevlooid.
Maar van de islam moeten ze niets hebben. Vreemd. Je zou zo zeggen dat de strengheid van de Islamieten aardig past bij een paar van genoemde partijen.
Ze kunnen leren van elkaar. Slim manipuleren. Stukjes grond uitruilen of zo, ‘als jullie in de Peel gaan bidden, blijven wij in de Randstad.‘  Een soort Monopolie.
De rijke sheiks en Erdogan c.s. zijn natuurlijk een dingetje.  Dat wordt nadenken en uitgekookt manoeuvreren, bijvoorbeeld een paar sjieke representanten inhuren om ze gunstig te stemmen.
Eventueel een noodlijdend voetbalclubje aanbieden.
Spannend .

Soms is n beetje fantaseren best aardig.
Je hebt er alleen zo weinig aan, neem het vooral niet serieus.

14 gedachten over “Lekenpolitiek

 1. Ik las het gisteravond al, ik wist niks zinnigs te antwoorden. Nu eigenlijk nog niet.

  Politiek is uitgevonden door mensen met de bedoeling alle anderen naar hun pijpen te laten dansen.

  😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Bepaalde groepen Christenen en moslims zijn inderdaad conservatief, maar komen niet overeen over bepaalde geloofspunten. Er zijn al voor minder koppen gevallen.
  Extreem rechts wil terug naar de samenleving van voor den oorlog. Hoe ze dat willen verwezenlijken begrijp ik echt niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. De vraag is maar hoe zuiver de termen extreem links en rechts zijn. Wat is populisme? Rechtse praat? Of linkse flauwekul zonder onderbouwing? Het conservatieve in Oost-Europa is echt niets nieuws. Men is daar nog trots op het eigen land, men leefde vaak in relatief isolement en men heeft traditioneel het kompas eerder op Moskou dan Brussel ingesteld. Daarbij heeft men daar een ingebakken afkeer van alles wat met islam van doen heeft. De islamitische horden stonden ooit aan de poorten van Wenen en Boedapest. Heeft men slechte herinneringen aan. Ben je dan extreem rechts? Is maar de vraag. Het open de beurzen en poorten denken van links is mij ook te extreem. Immers, iemand moet betalen voor dat beleid, en veelal zijn dat nu net de mensen die er niet om vragen. Wast de geloven betreft, het jodendom is duizenden jaren ouder dan het christendom. Dat is intussen 2000 jaar actueel. De moslims namen veel over van beide geloven. Ze komen ook uit dezelfde streek. Het verschil is dat men als moslimgemeenschap veel politieker is ingesteld dan die lieden die af en toe op zondag hun god beleven. Toch even iets om over na te denken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.