Komt het door de winter? De sneeuw? Mankeer ik iets aan mijn systeem?
Heb ik tè lang op groenten geleefd?
Hoe dan ook, ineens heb ik verschrikkelijk veel trek in cola-vlees.
Het is al een paar jaar geleden dat we het aten, tis echt lekker, je werd er ook warm van (van binnen) en de smaak is anders. Dan wat?
Valt niet uit te leggen. Af en toe moet je het eten. Fijn mals rundvlees en cola, de rest weet ik niet meer.
Maar nu.
Het recept is verdwenen. Niet te vinden in de kookboeken en keukenkasten, niet in de Dikke Van Dam, zelfs geen half-leesbaar vodje vond ik nog. Alles, echt àlles heb ik uit kast en dressoir gehaald, tot de laatste verdwaalde dobbelsteen.
Groot is het gemis, niet te geloven dat ik het zolang zonder heb kunnen stellen.
Uiteindelijk zocht ik op google en daar waren een paar recepten die misschien de moeite waard zijn.
Ik ga ze proberen maar met pijn in het hongerend hart.
Dit zijn ze:
https://www.smulweb.nl/recepten/959969/Cola-marinade
https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=197328
Stilletjes hoop ik dat een van de lezers een rund-cola-recept heeft.
Ik weet niet of ik het einde van de winter haal zonder dat.
Met patat kan ik me troosten maar niet een heel seizoen.
—
Wil je het echt niet proberen met bier of wijn ipv cola?
LikeLiked by 1 persoon
Daar ken ik enkele lekkere recepten van maar cola is echt iets heel anders.
LikeLiked by 1 persoon
Ik ken het niet, maar kan mij voorstellen dat die combinatie best lekker is.
LikeLiked by 1 persoon
Op facebook had ik het recept indertijd geplaatst maar daar heb ik hier nu niets aan Er zitten ingrediënten in cola die vaker worden gebruikt.
LikeLike
Ik zag het ooit al vermeld in een boekje over koken met cola. Maar aangezien het me niet aansprak heb ik dat boekje natuurlijk niet gekocht.
Maar ik heb ook eens rondgekeken en vond:
https://bbqpassies.com/kip/rund/biefstuk-gemarineerd-in-cola/
Zoiets?
LikeLiked by 1 persoon
Dit was niet het juiste recept maar ik denk dat het heel smakelijk is. Ik sla het op, bedankt.
LikeLike
Kan me voorstellen dat cola de rund heel mals maakt. Aangezien een roestige spijker….enz
LikeLiked by 1 persoon
😀 Ik weet het. Maar roestige spijkers eet ik zelden.
LikeLike
Haha
LikeLiked by 1 persoon
Had er nog nooit van gehoord, hopelijk vind je het recept terug.
LikeLiked by 1 persoon
Hoop ik ook, de trek wordt al groter. ☻
LikeLiked by 1 persoon
Dit ken ik niet… je gaat het vast vinden Succes en eet smakelijk
LikeLiked by 1 persoon
Dank je, de cola en het vlees heb ik al. 🙂
LikeLiked by 1 persoon
Cola is alleen maar goed tegen overgeven. En die roestige spijker natuurlijk.
Geef mij maar een lekkere scheut port door het vlees.
LikeLiked by 1 persoon
Als braakmiddel?? Dat moet ik bijna als ik het drink maar dat is anders. ☻
LikeLike
Echt helemaal nieuw voor mij.☺
LikeLiked by 1 persoon
Smaakt echt goed hoor. We probeerden het als afwisseling en het beviel. Nu eet ik nog maar zelden vlees.
LikeLike
https://www.kookjij.nl/recepten/rundvlees-en-coca-cola-uit-de-slow-cooker
Deze misschien?
LikeLiked by 1 persoon
Dit ken ik, is heel lekker maar niet wat ik bedoel.
Cola wordt wel vaker gebruikt als toevoeging in kleine hoeveelheden. Niets mis mee.
LikeLike
Mooie jurk. Petje af.
Ik heb nog nooit colavlees gegeten en kan je dushelaas niet aan een receppie helpen.
LikeLiked by 1 persoon
Bij een echte kok zal cola niet op het kookrepertoire staan. ☻☻
LikeLike
Ik ken dat niet, maar zou het wel eens willen proberen.
Laat weten of hetgeen je vond op internet de moeite is.
LikeLiked by 1 persoon
Genoteerd Sus. Zodra de wegen schoon zijn ga ik het vlees kopen en een van de recepten maken.
LikeLiked by 1 persoon
Kijk mij niet zo aan! Ik weet het niet, ken het ook nit, maar stel me voor dat door de hoeveelheid suiker in Cola de smaak enorm verandert van vlees….Zal best bijzonder zijn….
LikeLike
En lekker. Voor de variatie is dat niet erg.☻
LikeLike
Grappig, colavlees. Nooit van gehoord maar waarom niet. Het kan best lekker zijn!
LikeLiked by 1 persoon
Nou ja, het is geen hertenbout maar als afwisseling smaakt het goed.
LikeLike