26 gedachten over “Zelf rijden

 1. Met rollator loop ik zo nu en dan al….als ik veel mee te slepen heb. Een aanrader….. bij elke oversteek stoppen automobilisten voor mij 😀 ….ik hoef niks te sjouwen en zo nodig kan ik er op zitten. Maar ik moet hem nog wel zelf vooruit duwen…..misschien later met treeplank en navigatiesysteem!
  Die trein…… tsja…… een paar ogen om te remmen in geval van nood geeft toch een gevoel van veiligheid. Ooit meegemaakt dat we net vertrokken en voor we uit het station waren remde hij alweer….nog net bij het perron. Later werd gezegd dat er lastige mensen in de trein waren die er even uitgezet moesten worden….hoe gaat zoiets bij een zelfrijdende trein? Kan de conducteur die dan laten stoppen? Ik vind dat als er geen machinist meer is er wel een extra conducteur mag zijn….. slechts twee mensen op een overvolle lange trein is niet veel als er problemen zijn.
  Mijn begrafenisauto…… ik vind het prima…..en al vind ik het niet goed: Ik heb er dan niks meer over te zeggen!
  Overigens wel eens een nietrijdende volgauto meegemaakt. Daar zaten opa en oma’s in van een onverwachts overleden meisje (13 jaar)…..ik zou in een volgauto gaan, maar mijn eigen auto stond dichtbij…ik bood aan zelf te rijden en mensen mee te nemen en een ander kon mijn plaats innemen…..was niet nodig vond de chauffeur. Hij bleek zonder benzine te zitten…… met de opa en oma’s wist hij het tankstation te bereiken en zo kwamen opa en oma’s als laatsten aan! Was niet nodig geweest als de chauffeur naar mij geluisterd had!

  Geliked door 1 persoon

  1. Pech hebben kan altijd maar dit is natuurlijk stom van de chauffeur.
   Overigens duurt het nog wel even voor alle zelfrijdend verkeer geregeld is.
   Met de rollator wou ik nog even wachten.

   Like

   1. Ik denk dat ik het zelfrijdend verkeer niet ga meemaken, althans niet ineen eigen auto….. dit is mijn laatste auto, tenzij ik een flinke prijs win of een rijke vent vind 😀 .
    Toch is een rollator ideaal……. er zijn mensen die mij voor gek verklaren dat ik er achter ga lopen, maar gemak dient de mens, laat ze maar lachen……. als ik door het sjouwen door mijn rug ga heb ik een probleem!

    Geliked door 1 persoon

 2. 1988 – In Epcot World Florida rijden we in een zelfsturende trein over het terrein.
  1993 – Op Stansted Airportt brengt een zelf rijdende trein ons van de ene naar de andere terminal…
  2018 – Een zelf rijdende locomotief die vooral bij het rangeren van wagons gaat helpen is wereldnieuws…. Heb ik nu wat gemist of zo??

  Like

  1. Die op terminals (Schiphol heeft ze ook) en werkterreinen zijn niet te vergelijken met treinen op het gewone spoor, de toekomst wordt gezocht in gebruik op het laatste, passagiers- en goederentreinen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.