kerstboom

Weblog? Kerstboom.

Al een poosje zoek ook ik naar een nieuwe opmaak voor Bertjens. De halve dag besteedde ik er aan
Maar als ik eindelijk iets had gevonden naar mijn zin bleek het een betaalde versie.
En dat voor een krenterige Hollandse, ze mogen blij zijn dat ik er in schrijven wil.

Dan maar aan de kerstboom beginnen, daaraan wijdde ik de andere daghelft.  Aanvankelijk was er twijfel, wel zetten? niet zetten? alleen de verlichting? groen laten? weggooien? kerstplantje kopen?
Ik heb hem toch maar tevoorschijn gehaald en opgetuigd.
Alles wat aan sierspul aanwezig is hangt er in, dan kan ik tenminste geen kerststukjes meer maken. Dat is altijd een gedoe. Overgeschoten stukjes zilverlint, een vergeten engel, ster, klokje, het moet allemaal ergens in en aan en wordt in potjes gestopt en aan schilderijen gehangen want dat ‘staat zo gezellig’ en ik vind er niets aan.

Het is wel vroeg dit jaar.
Ik hoop maar dat het niet te gauw verveelt, hij moet tot minstens kerstavond blijven staan, bij het etentje.
Dan kan ik eerste kerstdag aan de afbraak beginnen, na een lange avond van stille en heilige nachten ben je blij als het weer ochtend is.
Gezond weer op (nou ja…) en de beuk erin.
Een echte kerstgedachte.

21 gedachten over “Weblog? Kerstboom.

 1. Het liefst doe ik niets, maar ik heb een man die houdt van GEZELLIGHEID. Volgende week klimt hij met kleinkinderen naar de zolder, sleurt er de kerstboom vanaf met de doos met ballen. Hij zet de boom in elkaar, en de twee jongetjes hangen de hele boom vol. Meestal alles aan de voorkant. Dan slingeren ze de lichtjes erin en dan gaat de stekker erin en hoppekee, hij doet het (Hoop ik elk jaar weer).
  En na nieuw jaar ruim ik het zooitje weer op. En denk, heerlijk januari. Niets te doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zet dit jaar geen (echte) kerstboom omdat ik er de laatste week van het jaar niet ben en dan een paar dagen naar huis vanwege een concert en extra repetities en dan weer terug om voor onbepaalde tijd voor de honden van Edwin te zorgen….Edwin is dan tijdelijk bij zijn vriendin in huis na een operatie (huidcorrecties na ruim 100 kilo te zijn afgevallen, ze heeft nu huid over).

  Verder versier ik wel, ik hou er van, maar vind het eigenlijk pas leuk kort voor Kerst, liefst een dag van tevoren, maar dan heb ik wel erg veel werk op één dag, dat werkt niet. Ik ben nu dus bezig elke dag iets klein alvast neer te zetten of op te hangen…. de grote dingen komen pas later. Ik hou van met Kerst de ‘verwondering van Kerst’ en als ik al weken volop kerstsfeer heb is het met Kerst al gewoon. Dan is het tweede kerstdag ook nog leuk, alles kan blijven tot in het nieuwe jaar. Toevallig schreef ik hier vandaag over op facebook.
  De donkere dagen voor Kerst mogen van mij dus donker blijven….het licht komt pas met Kerst 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan zou ik hem ook niet zetten en een echte al helemaal niet. Nooit meer. Naalden, fris zien te houden, rode bultjes op armen en gezicht….
   Aan kleine versierinkjes doe ik ook niet meer.
   Ieder zijn manier. .

   Like

   1. Ik ga wel voor een echte als ik een boom zet….. vaak een kleine in een pot, die blijven lang mooi, staan stevig en het formaat is voor mij hanteerbaar. Ik ben er niet allergisch voor, dus dat probleem speelt niet.
    Ja, we zijn allemaal anders met allemaal onze eigen ideeën en gelukkig mag dat.
    Als ik in die periode thuis ben gebruik ik veel versiering, maar nu beperk ik het…… ik hang zeker wat versiering voor het raam, zodat het minder opvalt dat ik er niet ben….. daarom ook in het nieuwe jaar meteen alles opruimen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Hahaha, ik geloof dat we ongeveer er hetzelfde over denken. Mijn boom is klaar, een echte dit jaar, en de rest ligt in stapeltjes op een afgestofte boekenkast. En de allerlaatste rest komt hier en daar. Ik ben er nu al moe van. Wat jij, lieve Bertie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.