11 gedachten over “Uit Trouw

 1. Vroeggeboorte… het houdt me nog steeds bezig. Ik zie me nog zitten bij de couveuse waarin mijn dochter lag. Ze kwam bijna zes weken te vroeg, maar ze was sterk en een vechter. Haar ontwikkeling verliep sowieso veel trager dan normaal qua motoriek en inzicht.
  Het jongetje dat destijds naast haar lag én dat er veel beter aan toe leek, ik zeg leek… ontwikkelde echter veel slechter en is nu heel zwaar gehandicapt.
  Vroeggeboorte is en blijft een slechte start in het leven. Een dubbeltje op z’n kant. Ik prijs me gelukkig dat mijn dochter alsnog een flinke doorstart en groeispurt nam. Ze ontwikkelde reuze mijn vechtertje uit de couveuse. Nu bijna 180 cm lang en een heel bezige, zeer sociale vrouw. Trots op haar, maar nog steeds word ik week als ik denk vanwaar ze is gekomen en hoe zwaar zorgelijk en onzeker het toen was bij haar geboorte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat moet een ingrijpende ervaring zijn geweest, voor je dochter en vooral voor jou. Ik snap dat je het nooit vergeet.
   Zelf ken ik dit niet maar ik begrijp dat het roerend is om te zien hoe een kindje zich goed ontwikkelt, droevig wanneer het de andere kant opgaat.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind vroeggeboren kind moeten goed geholpen worden. Kun je nagaan Nederland word steeds maar slechter. Europees kunnen meer. Ik vind zo erg allemaal. Meer aandacht besteden zoiets. Ja toch!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.