tuintje

Mooi tuinweer

Dat was lekker wakker worden vanmorgen. Het had licht geregend, de lucht was grijzig bewolkt.
De saaiheid doorbroken. Eindelijk.
Opgefleurd vloog ik door het ochtendritueel, nog blijer werd ik toen naderhand een passend zonnetje verscheen, verdween, en nogmaals.
Barstend van energie heb ik bladeren opgeruimd, dood spul weggeknipt, uitgedroogde grond doorgeharkt. Met alle respect voor het rood en goud van de herfst, verfrommeld grauw aan taaie planten is niet altijd een succes, niet in een door mensen aangelegd tussentuintje.
Stengels en takken laat ik staan, die doen het fantastisch onder een laag mollige sneeuw.  Als die komt. Ooit. Hoop ik.
IJverig draafde ik heen en weer met snoeischaar en bezem van schuur naar plant en terug. Als gepensioneerde ben je toch maar een bofkont, dacht ik, je hebt alle tijd van de wereld.

Met koffietijd liep ik naar de keuken en kwam in het spiegelend raam een vrouw tegen die me opgewekt aankeek. We zwaaiden naar elkaar.
Ik schoot in de lach bij dit herkenbare tafereel.
Mijn dag kan niet meer kapot.

20 gedachten over “Mooi tuinweer

 1. Je bent dus in je element.

  Ik niet, das niet zo best, ik wou gaan wandelen, zat met een verkoudheid en tegen dat ze over is, is het mooie weer ook weer over.

  Misschien ga ik nu wel mopperen …

  Geliked door 1 persoon

   1. Deed ik eigenlijk al, maar niet op het blog. Ik mopperde tegen de deuren, tegen de kat en tegen de TV.

    De deuren gaan nog steeds niet open op commando, de kat bekijkt me van: ‘jij je zin” en doet de zijne en de TV … je weet hoe die zijn.

    Geliked door 1 persoon

 2. Bij ons schijnt de zon. bij jou is geregend. Goed voor de natuur. Er werd gespeld dat we strenge winter krijgt. Ik zegt altijd eerst maar zien. Dan geloven dan pas. Je was lekker bezig geweest om te opruimen. Bladeren geeft zoveel afval. Leuk dat elkaar zwaaien. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ontdek nu pas dat ik in mijn actief werkende jaren toch altjd werd opgejaagd door de agenda, de wet van het grote ‘moeten’ en de druk vanuit de klantenkring. Toen ik na 56 jaar werken besloot dat het nu wel genoeg was, werd het leven een stuk aangenamer. Ook al ben ik niet van de geraniums en zo. In tegendeel. We reizen van hot naar her, steken de handen uit de mouwen. Ik schrijf mijn verhalen en meer, geniet van alles om me heen en laat me door de katten knuffelen. Kortom….een prachtig leven. En als het dan herfst wordt en de avond eerder valt, is daar Netflix…een ware oplossing….:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.