Morgen is het Dierendag (Vandaag dus)


Alle dieren, kattigen, hondstrouwen, ezels, uilskuikens, kippigen  en andere semi-dierlijken wens ik morgen een fijne dag toe.   Franciscus  zou het op prijs stellen, hij is de patroonheilige van het spul.
Dat er maar veel spekkies voor de bekkies worden geserveerd.
Geniet van de schattebouten en het huisvee zolang je jong bent, de tijd gaat vlug en voor je het weet word je zelf gevierd op de day after, vijf oktober is het nationale ouderendag 
Tot welke leeftijd moet ik die rekenen? Ik voel ik me nog steeds die snelle leeuwin al vang ik tegenwoordig minder prooien, of collega-ouderen dat ook hebben is me niet bekend.
Hoe dan ook, we zitten ermee.
Je vraagt je af of je er thuis iets aan moet doen, ik wed dat we zelf het gebak moeten leveren.
Ik waarschuw alvast, ouderen een strik om de nek binden of een stuk leverworst voorzetten  is not done. ‘Kijk eens oma…’
Ik hoef enkel een extra patatje met een kroket.
En een lekker dier in de pan.

29 gedachten over “Morgen is het Dierendag (Vandaag dus)

  1. Hihihi…… dat patatje lust ik ook wel…. met een loempia!
    Nationale ouderendag……zou er nog wat bijzonders gebeuren? Zo’n dag is er niet voor niks, dus ik verwacht minstens een bloemetje……. of ben ik nog niet oud genoeg? Bijna 64 …. dan behoor ik toch niet meer tot de jonkies. In mijn hart 20, met sneeuw voel ik mij 7 en het lichaam varieert van 40 tot 90……. welke leeftijd telt?
    En ik beloof op dierendag geen mug dood te slaan!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dierendag.. en Franciscus.. daar kan ik inkomen Bertie

    maar de ” Ouderendag ” en de” Dag van de Leraar” zijn in Nederland samen voorzien op 6 oktober…

    dat lijkt me van het goede te veel

    groeten

    Geliked door 1 persoon

    1. Er is dagelijks een dag-van-… heel overdreven.Daarom doe ik er niet serieus over.
      Op de site (zie link) en een paar andere pagina’s staat vijf oktober vermeld, ik wist niet dat ze gingen samendoen met de leraren. Bedankt.

      Like

          1. Het was even wennen voor Storm, maar nu knuffelen ze elkaar al. Ook liggen ze veel te worstelen. Broes is een dikkerdje. Altijd honger… Hij weegt al 3 kg en is nog maar 4 maanden. Storm (3 jaar) weegt 5,300 kg. Twee flinke katers. Ik geniet er enorm van. Storm is nog steeds de liefste van karakter. Broes is afstandelijker, maar misschien wordt hij wat aanhankelijker als hij wat ouder is. Nu is hij nog te speels.

            Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.