Bang voor de boze wolf?


Misschien terecht, je zou maar schaap wezen.
Ik maak me drukker om andere beesten. Geen wereldprobleem, ik weet het, toch voelde ik me als kind belazerd wanneer ze me te na kwamen.
Na hoogte- en andere -vrezen is dierenvrees mijn sterkst ontwikkelde eigenschap.
Er zijn uitzonderingen. De meest humeurige katten mogen ze me in handen stoppen, niet alle honden jagen me angst aan, weilandvee durf ik te aaien zolang er iemand bij me staat die me bijstaat, jonge koeien willen nog wel eens rare passen maken.
De konijnen van mijn vader zou ik nooit oppakken, ik stak ze spriet voor spriet het gras toe door de tralies.
Voor de kippen ging ik op de loop, altijd bang dat ze me in de benen zouden pikken. Duiven en witte muizen, hobbies van een buurjongen, tolereerde ik zolang ze uit mijn buurt bleven.
Zie ik een paard op de weg, draai ik meteen om of zoek de dikste boom om achter te schuilen.
Honden -die vroeger gewoon losliepen- hebben heel wat van mijn kinderplezier vergald met hun agressieve en nijdige geblaf als je langsrende. En ze ruiken angst, ze zullen niet meteen bijten maar houden je wantrouwend in de gaten. Dan besterf ik het.
We hadden cavia’s, hamsters, parkieten, geen van allen durfde ik te pakken, goudvissen en guppies haalde ik uit het water met een zeef waarvan ik de steel verlengd had met een stok.
Al jong durfde ik het Zwet niet meer in, ook niet in ander natuurwater. Onder het oppervlak huisde godweetwat en het bewoog allemaal.
Over de hekel aan insecten en grondgespuis zullen we het maar niet hebben, daarin sta ik niet alleen.


Het idee dat er met de klimaatopwarming nog meer griezelig spul te voorschijn komt doet me huiveren, daarom groeit in mijn achterhoofd het plan om te emigreren mocht het te heet worden.
Noord- of Zuidpool, dat lijkt me wel wat.
Moeten ze wel de ijsberen in besloten gebieden houden.
En garanderen dat de opwarming niet tot de polen reikt.
Ik wil niet met een gevaarlijk paard of dolle hond op de laatste ijsschots terechtkomt.

25 gedachtes over “Bang voor de boze wolf?

 1. logbankje zegt:

  Misschien heb je toch wel iets van roodkapje in je.
  Om het zelfde klimaat als nu te houden moet je inderdaad meer naar het noorden of zuiden, maar de opwarming haalt je wel weer in.
  Toch iets in de ruimte zoeken, wat dacht je van Mars: -63 °C Jupiter: -121 °C Saturnus: -130 °C Uranus: -205 °C Neptunus: -220 °C. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Hier zijn geen dieren als de echte wilde die we van de zoo kennen.
   Ik ben gewoon een bangerik, voor alle dieren, ze zijn onberekenbaar. Ik wéét dat een goudvis me niet aanvalt maar het gespartel bij het beetpakken joeg me angst aan. Voor een kip die achter me aan waggelde was ik doodsbenauwd. Enzovoorts.

   Like

 2. Veel dieren zijn voor mij geen probleem, maar voor grote spinnen ga ik op de loop!
  Wespen vind ik ook erg en muggen, maar dat lijkt mij logisch. Ik pak ook niet alle dieren zomaar, maar als het echt moet pak ik een kikker of een vis wel….. liever niet, maar dat durf ik evt. wel. En konijnen e.d. zijngeen enkel probleem.
  Gevaarlijke dieren…… geen idee hoe ik daar op reageer als ze ineens voor mij zouden staan…… en met veel dieren heb ik toch wel graag toestemming van de eigenaar of een kenner voor ik ze aanraak. Met een hond is het één keer misgegaan (liep wel goed af, maar hij sleepte mij over straat), maar daar ben ik gewoonlijk toch niet bang voor. Kortgeleden was er een erg grote Duitse herder in mijn huis en die ontdekte een gevallen dropje….. zonder na te denken stak ik mijn hand in die grote bek om het eruit te halen….. maar ik wist dat het een lieve sul was…. dat helpt mee.
  En paarden….. niet echt bang, maar ze moeten wel normaal blijven doen…… zodra zo’n beest nerveus gaat doen word ik het ook. Koeien ben ik ook niet echt bang voor, maar toen ik eens een warme luchtstroom in mijn nek voelde en dat de adem van een koe bleek te zijn die vlak achter mij stond en haar vriendin ondertussen mijn fietstas inspecteerde voelde ik mij toch niet echt op mijn gemak, net als die keer toen ik met mijn auto tussen op hol geslagen koeien terechtkwam…. samen met vriendin….. achteraf hebben we gelachen, maar toen was het echt eng.
  Mijn hoogtevrees is te duidelijk aanwezig….. zou graag eens de toren van de kerk hier beklimmen, maar ik durf niet…. echt jammer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Spinnen ben ik erg bang van. En sommige andere dieren ook. Vaak is dan geen aai om te aaien. Kan ook niet. Wespen ben ik ook vreselijk bang voor. Niet in de buurt komen. Gisteren had ik in de woonkamer. Schreeuwen moord brand is. Toch naar buiten gegaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.