Oude verhalen en een vraag.

Bij het opschonen van de laptop kwamen een paar bijna-vergeten verhalen voorbij.

Ook oeroude, in oorspronkelijke vorm. Op de typemachine en enkele handgeschrevene, gescand. Waarschijnlijk was ik te lui om ze over te typen.

Grappig om terug te lezen. Het overdadige gebruik van bijvoeglijke naamwoorden; de overdreven uitleg, bang niet begrepen te worden. Ach gut, dacht ik, en zoiets stuurde ik zonder gene naar wedstrijden. Bloos achteraf. Lef berustte op onnozelheid.
Eén stukje werd in de schoolkrant geplaatst van dochter, met verbeterde tikfouten en al. Ze waren al blij dat tenminste één ouder interesse toonde.

Ik wil ze plaatsen maar moet ze eerst herzien en daarna uitzoeken hoe ik ze onder een link zet.
Weer een vraag: hoe doe je dat? Ze staan in Documenten.

28 gedachten over “Oude verhalen en een vraag.

  1. Ooit, indertijd met de zaak, heb ik teksten ingescand en opgeslagen als tekst. Maar hoe dat in zijn werk ging? Ik heb tijdelijk geen scanner, dus ik kan het niet uitproberen.

    Maar het kan ook zijn dat ik er compleet naast zit. Ik zal het volgende week eens moeten bekijken.

    Geliked door 1 persoon

      1. Voor zover ik dit terugvind, zou je je teksten moeten inscannen en opslaan als een PDF bestand, dat je daarna kan omzetten.

        Maar daar zit nu het probleem. Vroeger kon je dit zomaar, nu moet je eerst een converteerprogrammaatje laden. En daar moet je eerst kijken welk goed is en welk niet, want er zitten echt abominabele tussen.

        Geliked door 1 persoon

    1. Een kennis zegt altijd: ‘Wat je voor niks krijgt, is meestal niet veel soeps’. ☻
      Toch blijf ik het proberen, een link maken heeft volgens mij niets met WP van doen.

      Like

  2. Hou vol Bertie : bijvoorbeeld : Met mijn I phone kan ik vanuit documenten een schuifje “link maken” open zetten en kopiëren in WordPress. 🧐 Nog nooit gedaan. Net geprobeerd en het lukte. Niet gepubliceerd want ik heb niks nieuws te vertellen 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Een link maken kan ik alleen door er een foto van te maken en te uploaden bij Photobucket (of iets soortgelijks). Er zijn ongetwijfeld andere manieren, maar ik heb verder geen idee.
    Met kopiëren en plakken kan je toch ook delen doen? Je hoeft toch niet het hele stuk te kopiëren als je dat niet wil? Of begrijp ik iets nu helemaal verkeerd?

    Geliked door 1 persoon

  4. Bij niet digitaal opgeslagen verhalen is dat best een klusje. Want kopieren plakken werkt dan niet. Je zou een afbeelding kunnen maken en die plaatsen. Dat is in WP wel mogelijk. Immers je hebt MEDIA en daarin valt alles in te voeren bij je eigen blogverhaal. Maar dan moet het nog van zodanige kwaliteit zijn dat het uitvergroot kan worden en leesbaar….

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.