Avondje muziek


’s Zomers wordt in de meeste  plaatsen doorlopend e.e.a. georganiseerd en dan zijn er nog de kermissen.
Goede initiatieven maar je hebt wel eens genoeg van rommelmarkten, braderiën, wielren-, doe- en korendagen, ballonvaarten, muziekfestijnen, oogstfeesten enzovoorts.
Dit was een verademing.
We luisterden naar ricciotti
een straatsymfonieorkest.
Op een warme avond en een uitstekende plek in de buitenlucht,  het sfeervolle binnenplein van Tongelaar. Een klein kasteeltje vlakbij het dorp.
Wat wil je nog meer.
Goeie muziek, deze keer gebaseerd op Cuba.
Er was een fantastische pianiste, enthousiaste jonge spelers in gewone-mensenkleding hetgeen sympathiek aandeed.  Het opbouwen van de instrumenten was op zich al het bekijken waard.
De toegang was gratis maar je gooide graag een bedrag in de rondgaande pet.

Ze toeren nog een paar dagen door het land tot 19 austus.

22 gedachtes over “Avondje muziek

 1. Wij zijn nogal van de evenementen. Zeker in onze grote stad is er heel wat te halen. Maar we reizen als altijd ook rond. Binnen- en buitenland, bezoeken die rommel/zomermarkten en braderieen waar mogelijk. Zijn een paar traditionele. Spakenburg, Weesp, Zierikzee etcc. En soms een uitstapje naar iets wat we nog niet goed kenden. Zelfs Rotterdam op de agenda. Kortom, de zomer leent zich voor veel activiteit. Als ik in de agenda kijk wordt ik er bijna moe van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klare taal zegt:

  Ik ben liefhebber van Brabantse kasteeltjes en buitenplaatsen , maar vooral oude kerkhoven waar ook ter wereld. Ik heb ooit in Cuyck een prachtig kerkhof bezocht waar katholiek en protestant heel vreedzaam bij elkaar lagen zonder onderlinge twisten.

  Het kasteeltje zal ik ook eens bezoeken

  Geliked door 1 persoon

  • Er is nog steeds een stukje kerkhof bij de oude Martinuskerk. De graven zijn vermost en haast niet meer te lezen, toch een mooi stukje geschiedenis. Naast het Romeinse museum.
   Tongelaar is klein, het moet het hebben van concerten, de eerste aspergediners en andere feestelijkheden. De oude binnenplaats is daarvoorheel geschikt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.