IJsselmeerplannen

water-ijsselmeer-zakt-sneller-dan-verwacht/
Een leeggelopen IJsselmeer. Denk je eens in, er gaat een wereld voor je open.
  Daar kunnen heel wat Oostvaardersplassen in gestopt worden, meteen tribunes erbij en gratis verrekijkers. Bij alle zitplaatsen wi-fi voor de klachtenlijn over hongerend wild.
  _
Amsterdam kan een superoverstortventiel plaatsen om massatoeristen te lozen in een pretgrachtenpark, compleet met bootjes,  rode lampjes en roze wolken.

Of een imitatie-Hof van Eden, dat zou helemáál prachtig zijn.
Hedendaagse Adam en Eva erin. 60 Is het nieuwe 20, een paradijs voor kwieke bejaarden.
Lieflijke bosschages, Zuiderzeeballade door de speakers,  vijgenbomen voor de dagelijkse verschoning en een wietplantage opdat de bezoekers in hemelse sferen komen. Haalt meteen de angst weg voor slangen die met appels gooien.
Lucifer houden we eruit, voor je het weet steekt hij de boel in de fik.

En als we niets weten te verzinnen plaatsen we Schiphol in het midden en de hele vliegmikmak eromheen.
Droomoplossing.

30 gedachtes over “IJsselmeerplannen

 1. Hahaha….. er zit nog heel veel water in het IJsselmeer hoor….. toevallig viel het ons vandaag op dat het water in onze binnenhaven niet laag stond….. die haven staat in directe verbinding met de Gouwzee wat dan weer een deel van het IJsselmeer is. Het kan natuurlijk met de wind te maken hebben, hoewel die niet richting haven leek te blazen, maar er was dus nog veel water! Ze hebben natuurlijk berekeningen voor de toekomst………nog zoveel dagen geen regen en dan….
  Vandaag en afgelopen dag best wat plensbuien gevallen…… misschien niet genoeg, maar toch een flinke plas. Temperatuur lager, dus minder verdamping. Luchtvochtigheid is ook hoger dan het eerder was, dus dat zal de verdamping toch ook wel temperen…….
  Ik vind je ideeën erg leuk en misschien is het een keer leuk om naar de overkant te lopen, maar ik wil water zien…….staren over het water, het geluid van kabbelend water…… met de boot naar Marken gaan….. ik wil een IJsselmeer, geen IJsselpolder! 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. logbankje zegt:

  Nou het is ook wel schrikken dat het IJsselmeer leeg stroomt.
  Vroeger de Zuiderzee, woelig en gevaarlijk.
  Nu een zoet waterbazin wat leeg wordt geslurpt.
  De vijver hier is 20 cm meter gezakt, dat is een emmer uit het IJsselmeer.
  Zie het somber in voor de toekomst. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb het ook gehoord dat IJsselmeer gaat zakken. Dat is niet zo best. Er moeten meer regen vallen. Dat is het. Het kwam ook dat afgelopen veel warm was geweest. Hopelijk komt wel goed met IJsselmeer. Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gezien de droogte van de afgelopen periode mogen we meer dan blij zijn met een nat IJsselmeer. Daarmee hebben we voorraden zoet water die de rest van Nederland tenminste redden van verdroging of verzilting. Dat inpolderen heeft zijn beste tijden gehad. Overigens is verplaatsen van Schiphol een onzinnige gedachte, omdat het ons allen per persoon tienduizenden Euri zou kosten, maar ook omdat je nu al ziet dat omwonenden (…) van Lelystad op voorhand al bezwaar hebben tegen 5-10 vluchten extra per dag. Als dat er vele honderden worden krijgen we een revolutie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.