Klimaatvragen

Verschillende druiventrossen kleuren al.
Bij vriendin zie ik dat in haar tuin de vijgen rijp zijn, eveneens vroeger dan anders.
Als het klimaat zo doorgaat hebben we over een paar jaar in februari vers fruit, aardbeien worden winterkoninkjes, nieuwe aardappelen komen van Lapland, appels en peren moeten in juni de koelhuizen in want vroegrijp = vroegrot al bedoelde men er meestal geen appels en peren mee.
Hoe gaan mensen en dieren op deze opwarming reageren? De evolutie beweegt zich weliswaar traag maar een klein beetje omslag wil ik graag meemaken.
Wie weet verandert onze huid in leer. Kreukelleer.
Of, gezien de technologie, in een of ander rekbaar spulletje dat zich mee- en terugvormt,  schitterend vooruitzicht op een blijvend glad lijf.
Worden huisdieren specifieke warmtewezens die hun vacht afwerpen. Gaan koeien gesteriliseerde melk geven. Leveren varkens gebakken spek.
En krijgen we maïswouden met kolven als everzwijnen en…
…is er ook een afdoend middeltje tegen zonnesteken. Dan heet het tropenkolder.

26 gedachten over “Klimaatvragen

  1. De vruchten van de aarde worden al geoogst, sommige te vroeg.
    Ook is er veel uitval door de warmte ook onder de mensen.
    Het gevaar zit er in om de tropenkolder te krijgen, pffffff. Hans

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik herinner mij eerdere hittegolven nog goed. In 1976 vertrok mijn schoonmoeder per vliegtuig naar een of ander warm land, want die zomers waren in ons land ‘tcoh niks’. Zij ging een paar weken genieten. Later bleek het hier heter te zijn geweest dan de plek waar zij die weken zat. Wij reisden toen nog naar Duitsland. Het was een ware helletocht, want in de auto nog geen airco en zo….afzien! Zijn we intussen vergeten…:)

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.