eten·versje

Aansluitend vers op vorig logje

Toen ik de keuken leerde kennen
met inbegrip van pot en pan
was het makkelijk te wennen
aan het smaakgebruik ervan.
Zaligheid te combineren
groenten vlees en verse sjuutjes
champignons met kaasfonduutjes
en de smaak te reguleren
tot een tongstrelend menuutje.

Nog steeds zal ik met graagte zoeken
in opwindend-zoete boeken
die getuigen van het eten
ondanks dokter’s beterweten.

29 gedachten over “Aansluitend vers op vorig logje

    1. Koken was bijna een passie toen het hele gezin nog thuis woonde.
      Het liefst gerechten als tjap tjoi met veel verschillende groenten. Of een nieuwe pudding uitproberen, schalen met diverse vleessoorten elk met eigen saus, koekjes bakken, opperdoezers stomen en bakken in roomboter….😮

      Like

      1. Toen het hele gezin nog thuis woonde, deed ik de boodschappen een keer in de week. En wie het eerst thuis kwam moest koken. En op tafel lag er altijd een briefje wat er die dag nog gehaald moest worden. Dat was de taak van de zonen.
        Maar mooi dat de jongste zoon wel de hotelopleiding is gaan doen. (En niets mee heeft gedaan). En koken is nu zijn passie. Zo zie je maar.

        Geliked door 1 persoon

  1. Mooi geschreven maar jammer genoeg geldt dat niet voor mij. Eten doe ik enkel om niet dood te gaan.

    Daarom mag het wel lekker zijn, maar sauzen en fonduetjes … mmmm neen!

    Geliked door 1 persoon

        1. Ach ja, natuurlijk. Achteraf wist ik dat wel. Vandaar jouw ‘verstoorde glucosetolerantie’.
          Een nare ziekte, het lijkt me lastig om er rekening mee te houden maar het zal moeten.

          Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.