droog droger nog droger superdroog

Er is niet tegenop te sproeien, we zien wel hoe het afloopt.
In de regel komen vaste planten weer terug en daar rekenen we ook nu op.
Voor de boom vrees ik het ergste, hij was al dood en droogt nu nog uit ook. Dat hij maar tijdig in de houthemel terecht mag komen voor hij uit elkaar valt.

Het is een treurigheid hoor.
Moeie bladeren, de varen die bijna plat valt; doornappels zullen waarschijnlijk niet uitkomen, de passiflora groeit van boven en verkleurt onderaan.
Gelukkig staat er ook wat goeds tussen, de kleine klimop groeit dit jaar sneller dan ooit. De druif ook en het leverkruid en… eigenlijk is er nog volop leven tussen de dorrigheid, zie ik nu.
Dit beseffende zal ik ze morgen optimistische toespreken, allemaal, groene en bruine.
‘Houd moed,’ zal ik zeggen, ‘versaag niet, na tijden komen weer tijden, na zonneschijn komt regen’ en meer van die cliché’s want planten hebben toch geen verstand van literatuur. Ik ook niet.
En mochten een paar het niet halen? Dan maken we een grafschriftje, iets over zon en hittekanon of zo.
Dat biedt wat troost..

21 gedachtes over “droog droger nog droger superdroog

 1. Doornappel bij jou in de tuin?

  Dat is een van de heksenkruiden. Ik vraag mij nu af of jij die andere heksenkruiden ook in de tuin hebt staan.

  Met volle maan vlieg jij vast in de rondte om regenwolken te spotten.

  Droge humorgroet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Het lijkt hier nog mee te vallen, maar ja….. de grond is hier vochtiger volgens mij. Nou sproei ik niet snel, alleen als ik iets nieuws in de tuin heb staan, mijn hortensia’s hebben al heel wat droogteperioden overleefd, die hebben hun wortels in het grondwater zitten denk ik. Dit jaar wat minder mooi, dat wel, maar dat komt door de haagwinde die sneller groeide dan ik het er tussenuit kon trekken. Nu hulp gehad, dus ze hebben weer lucht, maar zal het nu wel moeten bijhouden

  Geliked door 2 people

 3. Fien. zegt:

  Nou ik sproei wel. Zeker de nieuwe plantjes, maar ook wel de hortensia’s. Om de drie dagen. Wel vervloek ik nu de grote tuin. en kijk met een scheef oog naar al die appartementen, waar de senioren om 5 uur met een glaasje in de hand lekker op het balkon zitten, tussen een paar planten in potten.

  Geliked door 2 people

  • Ja, dat denk je nu, maar echt willen ruilen?? 😉
   Ik sproei alleen een paar potplanten en kruidenplantjes. Dit jaar staat er niet veel, de grote vaste planten overleven wel.
   In het voortuintje helemaal niet, dat ligt op het zuidwesten (heet!) en sproeiwater zakt meteen weg tussen zand en steentjes. Geen beginnen aan.

   Like

 4. Wij sproeiden tot eergisteren elke avond de planten en bloemen. Overdag parasols boven de meest kwetsbaren. De meeste groene planten lijken het wel te redden. De bloemen is een ander verhaal. Wel erg droog nu. PWN wil dat we geen auto’s meer wassen, onszelf nog slechts met een washandje poedelen en ook het sproeien tot een minumum beperken. En dan komt het uitdrogen wel heel dichtbij. Want ook komende week is het gewoon warm en zomers weer…ongekend voor onze streken…

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.