Moederdag

Als kind vond ik het een feest om iets voor mijn moeder te kopen. Geld had ik amper maar ik vond altijd wel iets moois. Dat wil zeggen: wat ik zelf mooi vond.
Meestal had ze er niets aan. Wat moest ze ook met een glazen siersuikerpotje+deksel, een plastic boterkuipje, een dejeunertje met bloemetjes,  en meer prullaria. We hadden een groot gezin.
Dat waren de dingen die ik prachtig vond, ademloos wachtte ik tot ze ze uitpakte. Dan keek ik de hele dag naar dat moois al lachten de groten me uit.
Gaandeweg besefte ik dat de cadeautjes meer voor mezelf waren dan voor Moe.
Een van de broers was praktischer. Hij lachte me uit om mijn ‘rotzooi’ en kocht tenminste iets nuttigs. Zei hij. Hij kreeg dan ook meer zakgeld.
En waar kwam hij mee aan?
Met een heuse frituurpan, nu kon ze betere patat bakken. Een klein formaat, dat wel, er ging precies voor 1 persoon in. Handig!
Toen werd er pas echt gelachen.

18 gedachten over “Moederdag

  1. Ik moest niets voor mijn moeder kopen, ze zei wat ze wou en dan moest ik bijleggen van wat ik overhield van mijn zondagsgeld.

    Ik vond indertijd dan strijkijzers en allerhande keukengerei geen geschenk. Later hield ik wel meer van die zogenaamde “prullaria” waar de kinderen dan wél de moeite voor hadden gedaan om het uit te zoeken.

    Sommige daarvan staan hier nog.

    Geliked door 1 persoon

  2. Juist.
    Man en ik hoefden geen cadeautjes, we hadden genoeg aan de tekeningen en zelfgemaakte ‘sieraden’. Vader- en moederdag hebben we altijd onzin gevonden, iets van vroeger.

    Like

  3. De cadeautjes koop je uitverwachting dat je moeder ze ook mooi zou vinden.
    En echt met liefde voor je moeder gekocht.
    Nu weet je wel dat grote misschien wel jaloers hebben gelachen, anders komt je broer niet met een persoonsfrituur aan zetten. Hans

    Ot. Je verzoekje ligt op de voorjaars Bank voor de volgende show.
    Long cook woman in a black dress van The Hollies is een van mijn favoriete nummers.
    De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.