Geen categorie

Lof voor Brussel

Oergezellige dag, gisteren.
Met de auto naar de bus, net de bus naar Brussel. Toch gauw 2 à 3 uur rijden, waarvan een groot deel in de stad zelf. Het was ontzettend druk en een gezoek naar parkeerplaatsen
Maar een mooie stad, dat was ik vergeten.
Lang geleden waren we er ook. Deze keer zag ik veel imposante moderne gebouwen (EU), een opvallende combinatie met de oude bekenden. Paleizen, kerken, musea, pleinen, teveel om op te noemen. Helaas niet geschikt om te fotograferen anders dan in details. Een groot bouwsel krijg je nooit in zijn geheel, daarom zijn de plaatjes van Pixabay.
We konden niet alles bekijken.
We hadden maar één middag en moesten ook nog eten, koffiedrinken en, uiteraard, shoppen.
Van een uitgebreide maaltijd kwam niet meer terecht dan een hap bij de chinees en een bak sla, iemand voedde zich met versierde wafels (gruwelijk, banaan of aardbeien overgoten met chocolade. Je rook de zoetigheid drie straten verderop. Toegegeven, ik ben een wafelbarbaar).
Manneke Pis hebben we overgeslagen, bang dat het daar nog drukker zou zijn. De musici waren heel wat aantrekkelijker. Violen, accordeons, panfluit, drums, mooier dan de (gelukkig weinige) bedelaars en de vrouw die met een kindje op de arm en een geldbekerttje in andere hand voor ons kwam staan, dwingend. We gaven niets, ze liep gepikeerd verder. Misschien zagen we er uit als de provincialen die we zijn en verwachtte ze een grote tip.
Op het eind van de dag was de bus zoek, of ons groepje, daar wil ik van af wezen. Het werd na een half uur opgelost en dat was maar goed ook, ik sliep staande.

Vanmorgen uitslapen, de aanwinsten bekijken en verder slapen. Zoals bekend is een dagje slenteren veel vermoeiender dan gewoon werken of sporten of fietsen of wandelen.
Nu ga ik aan de opgelopen lijst mails en meldingen.
Als ik tenminste niet nogmaals in slaap val.

27 gedachten over “Lof voor Brussel

   1. Nee helaas geen grapje. Chez Leon is nu een grote groep waar je overal in Europa dezelfde menuutjes eet. In een zelfde omgeving, alles gestandaardiseetd. De originele Chez Leon heeft daar ook aan moeten geloven. Vanbuiten ziet het pand er nog steeds uit als vroeger, vanbinnen een McDonaldssfeertje.

    Like

  1. Door wie en waarom?
   Ik ben geen kenner ban architectuur en stijlen, dat scheelt natuurlijk. Hoogstens het goud aan de gevel (Grote Markt?) vind ik protserig. Andere tijden, dat acceteer je.

   Geliked door 1 persoon

 1. Vroeger waren we regelmatig in Brussel bij vrienden.
  Zo heb ik de stad leren kennen.
  Jammer dat ik er al een tijdje niet meer geweest ben.
  Zo te lezen was dit bezoek aan Brussel een succes.

  Geliked door 1 persoon

 2. In de achter ons liggende jaren een paar maal geweest. Prachtige stad, al is het er bijster druk en is het verkeer (oook er heen) een ramp. Ik vond de boekwinkels leuk, vanwege de stripboeken, maar ook het grote warenhuis in het centrum en de leuke terrasjes. Die bedelaars zag ik toen ook. Dat is wel vervelend..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.