Trein

De treinritten bevielen zo goed dat we van plan zijn er meer te maken. Er zijn vrij vaak voordelige dagkaartjes in de aanbieding., meestal ongeveer € 15, daarvoor kun je zelf niet handsfree rijden.
We reden naar Maastricht, vandaar naar Eindhoven en sloten af met een ritje Rotterdam om de koopgoot met eigen ogen te bekijken. Tja, daar moet je van houden.
Laat in de avond thuis, de dag daarop uitgeslapen, een extra  -korter- reisje gemaakt, foto’s uitgezocht. Die niet veel soeps zijn, ik zal proberen ze aan te passen.

Ik was vergeten hoe fijn het was van een reis te genieten, zonder gejaag en verkeersstress..
En het gemak waarmee dat nu gaat is superhandig. Geen kaartjes te hoeven kopen (‘heeft U niet gepast?‘ en 10 man achter je), alleen in- en uitchecken. Klaar.
Door de voorwaarden van goedkope vervoersbewijzen kom je niet gauw terecht in overvolle coupé’s. We gebruikten daluren en de zaterdagmiddag, toch troffen we nog een vrij groot reizigersaanbod maar van enige overlast geen spoor.
Een enkel groepje vrijgezellen-fuivers, een handvol jongelui met bierblikjes en luide lachbuien was net genoeg om ons ook aan het lachen te krijgen.
Inderdaad weinig gepraat van de overige reizigers en veel electronicagebruik.  Rustig.
Een vies want oversexed vrijend stelletje dook omlaag achter hun rugleuning. Gelukkig maar, het aanzicht stoort me meer dan lawaai. Zoenen is één ding, graaien wil ik niet zien.
Op de terugweg hadden we de sneltrein Dordrecht-Nijmegen, een nieuwe sprinter.
Dat was een verrassing. Nog helemaal schoon, ruim toilet met Mondriaanachtige motieven, wifi in 1e èn 2e klas, open doorgangen. Dat laatste levert een grappig effect in de bochten, je ziet het voorste gedeelten kronkelen.

Vanmorgen zag ik pas de eerste paardenbloem naast de garagedeur.
Hij zal gedacht hebben: lekker zonnig hier en autovrij. Laat ze maar doorgaan met treinen.

6 gedachten over “Trein

  1. Heerlijk die dagjes treinen…. ik vind het een ontspannende manier van vervoer en die dagkaarten zijn ideaal! Ik reis wat vaker en hoef niet met de avondspits rekening te houden met mijn kaart en zit wel eens in een behoorlijk volle trein, maar ach, dat is ook niet altijd een probleem….. meestal kan ik wel zitten of komt er bij het volgende station al een plekje vrij.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.