Geluk in een lotje

Geluk valt niet te peilen, zo win je een jaar of langer niets, dan plotseling een paar prijzen tegelijk. Vier boekenbonnen!
€ 25 — krant
€ 20 — postcodeloterij

€ 15 — cryptogram Jaspers
€ 10 — cryptogram Jaspers
Goh, een geluksfase, misschien biedt de staatloterij nu ook eens wat meer.
Voor mijn geestesoog verschijnen allerlei beelden van, eh, nou ja, mooie dingen en zo.Tegelijkertijd slaat de angst me om het hart dat het waarschijnlijk zou begeven bij een miljoenenbericht.  Om het uit te proberen stel ik me het voor.
– Gekleefd aan het scherm, site opzoeken, spanning, eindcijfer is goed, de rest.. .wàààt? o mijn god, neeee, nogmaals checken, tremors overvallen me, ik spring recht, stoel valt om, ik grijp naar mijn borst (de linker), en….. –
Pffff, dit is niet menselijk meer.
Nu de werkelijkheid.
Ik durf de loten niet na te kijken en laat het aan iemand anders over.
En? vraag ik bang.
‘Hou je vast: vier hele euro’s.’
Dat is een teleurstellende opluchting.
Een beetje meer had ik wel aangekund.

24 gedachten over “Geluk in een lotje

 1. Vrouwlief doet hier aan de loterij mee. Verschillende geloof ik. We winnen stroopwafels, chocolade, boekjes, een reisje met de trein, maar nooit iets substantieels. En zo vergaat het velen. Ik maak me dus pas druk als dat miljoen of iets minder echt afgegeven wordt door Winston of soortgelijke lieden…maar een bestemming vind ik er vast voor. Daartoe zijn we al die jaren natuuurlijk toch getrouwd…

  Geliked door 1 persoon

 2. Hihi leuk al die prijzen en mooi hoe je de voorstelling van de miljoenenprijs beschrijft! Moet je ook niet willen, denk ik dan. Al is een paar honderdduizend nooit weg 😁

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn “geluksperiode” is weer voorbij. Ik heb zo twee hele weken niets betaald voor de lotto, enkel gewonnen. Hoogste bedrag: 26€ en een sjiek.

  Ik zou wel eens een groot bedrag willen winnen. Maar echt liever geen miljoenen. Ik peins dat ik dan een zwaar dilemma zou krijgen en daar valt ook niet gemakkelijk mee te leven.

  Ik heb het even uitgerekend. Als ik het sommeke dat ik maandelijks bovenop mijn pensioen bij zou willen hebben vermenigvuldig met 12 en dat totaal vermenigvuldig met het aantal jaren dat ik nog hoop te leven kom ik nog niet aan een half miljoen.

  😎

  Maar ja, ik ben rap content.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.