40 gedachten over “Dàg FaceBook.

 1. Klopt…… eenmaal geplaatst op internet valt er eigenlijk niks meer aan te doen.
  Het is bij alles op internet, niet alleen Hyves en facebook, ook mijn weblog en reacties op andere sites iets opzoeken op Google…..alles kan gebruikt worden. Toch blijf ik doorgaan……

  Geliked door 1 persoon

 2. Iedereen terug naar pen en papier?

  Ik was ook huiverig voor internet en alles wat er mee samenhing, digitaal, bankrekening, nu nog overigens.
  Facebook daar heb ik nooit aan gedaan dan weet je dat je jezelf tentoonstelt, met alle gevolgen van dien.

  Mooi dat er nu een een openbare discussie gaande is over Facebook, niet dat het iets zal uithalen, de grenzen zijn al verlegd.

  Eigenlijk hypocriet, omdat ik hier deze mededelingen gewoon doe, omdat ik
  Bertie vertrouw en haar site, net als ik mijn familie en vrienden mail zonder scrupules en argwaan, te gek voor worden eigenlijk.

  Bertie fijne treinreis met je vriendinnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als je op internet komt laat je altijd sporen na, al dan niet zichtbaar.
  Als je op een product zoekt wordt de advertentie binnen een paar seconden verkocht aan het bedrijf wat interesse heeft, dat doet niet alleen FB en hyves.
  Je slaat de spijker op zijn kop. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelfs met de zaak, toen ik gewoon mijn klanten mailde pasten ze de reclame aan aan de inhoud van die mails.

  Je moet de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, maar FB heb ik toch maar gelukkig nooit gewild.

  Geliked door 2 people

   1. Met de zaak had ik er de tijd niet voor en ik zag er eigenlijk ook het nut niet van.

    Ik merkte het wél toen de collega’s bij de evenementen allemaal een FB bleken te hebben en ik dus niet. Maar echt storen deed het niet.

    Geliked door 1 persoon

 5. Je hebt helemaal gelijk. Jammer eigenlijk, dat het zo moet. Maar ja, dat is deze tijd en hebben we daar inderdaad niet allemaal aan meegewerkt? We willen tenslotte alles via het internet doen tegenwoordig.
  Ik zou wel van Facebook willen. Niet zo zeer ivm de privacy, maar omdat ik het gewoon een waardeloze app vind, samen met Messenger. Maar ik ben lid van schrijfgroepen en goede schrijfforums zijn hard to find 😦 een reden voor mij dus om toch te blijven.

  Maar echte privacy, dat was er vroeger met de sociale controle en zo toch ook niet?

  Geliked door 1 persoon

   1. Schrijverspunt gebruik ik af en toe. Heb er toevallig dit jaar meegedaan aan de 55 woorden wedstrijd en een plaatje in de bundel veroverd. Ik vind Facebook makkelijker in hun toegankelijkheid. En ik heb een groep schrijvers om me heen verzameld die net zo graag feedback geven en krijgen als mij 😉

    Geliked door 1 persoon

 6. Ik was wat dagen weggeweest en snapte dus die hele ophef niet. Nu is het al weer achterhaald -in het nieuws dan- en spelen er akeliger dingen zo als gifgas en intussen weer wat anders waarschijnlijk. Het is eigenlijk een vreselijke wereld maar we moeten het ermee doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is natuurlijk niet netjes wat fb deed maar ja, het is ook de tijd. De Amerikaanse senators snappen er trouwens niks van ☻ Inderdaad, oorlogkinderen zijn slechter af. Ook daar kunnen we niets tegen doen.

   Like

 7. Ik ben eigenlijk ook een lurker. Geef wel overal commentaar maar heb geen weblog. Zit wel op Facebook, maar daar kijk ik ook alleen maar lekker rond. En lees alles, behalve de reclame.
  Zou trouwens niet meer zonder internet willen. Die tijd hebben we gehad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dt bedoel ik ook, Internet hoort er bij. We slikken er veel voor en vlijven connected. 😉
   Aan fb vond ik niets meer aan, liever schrijf ik op de eigen weblog.

   Like

 8. Burger Service nummers, klantenkaarten, bonussystemen, bankpasjes, OV-kaarten, kortom alles wat over ons te weten valt is geregistreerd. Niet omdat we iets fouts doen of deden, maar omdat dit commercieel interessant is. Met de komst van het internet veranderde ook de marketingwereld. Beinvloeding ging vroeger via de kansel of krant, het buurthuis of de sportclub. Nu via Sociale media. Die als businessmodel hadden of hebben dat je er gratis gebruik van maakt opdat de adverteerders de kosten betalen die ze via gegenereerde data aan ons allen kunnen verdienen. Betalen via een omweg. We worden gek gemaakt over geheime diensten en zo meer die ons volgen, maar waarom zouden ze dat doen?? De echte terroristen blijven ook buiten beeld. De criminelen ook. En waarom? Die vinden allang andere wegen op dat internet en communiceren zo mer elkaar. Jan Doedel en Mien Hupsakee zijn helemaal niet interessant. Tot je ineens gaat zoeken op Google naar hoe je een bom kunt maken of een aanslag plegen. Dan wordt het allemaal een stuk spannender. En van hen die zijn gestopt op FB (een heel kleine groep die er vermoedelijk helemaal geen sociaal/digitaal leven op na houdt) komt een deel op termijn gewoon weer terug. Omdat principes nu eenmaal reiken tot het tuinhek…

  Geliked door 1 persoon

 9. Acht jaar geleden was ik klaar met Fakebook. Sinds die tijd blokkeer ik al hun hoofddomeinen. Dwz hun pixels en duimpjes laat m’n browser niet toe. Maar ik vul hieronder ook geen bestaand mailadres in omdat Gravatar op eenzelfde manier als Facebook kan harken. Een bonuskaart of creditkaart heb ik nooit gehad. Het meeste betaal ik cash. Een mobiele telefoorn of smartphone heb ik nooit gehad. Het zal voor die ellendige marketingfiguren nog lastig worden om van mij een profiel op te bouwen. Helaas kan ik dat niet checken.

  Laatst kreeg ik wel een geadresseerde reclame door de brievenbus (waar natuurlijk een nee-nee-sticker op zit). Daarin reizen naar Turkije en wat Europese plaatsen voor studenten. Ik ben al 40 jaar geen student meer en heb geen studerende kinderen. Daarbij had ik al die reizen al eens gemaakt. Kortom niet erg op mij toegesneden.

  Like

  1. Knap dat je buiten de Internetval hebt weten voor te blijven, voor de meesten van ons is het te laat en veel mensen willen het ook niet. Hopelijk heb je geen familieleden die gaan hobbyen met genealogie en daarover gaan schrijven, dat maakte ikzelf mee: kom ik een site tegen met alle gegevens van ons gezin en schoonfamilie, beroepen incluis.

   Wanneer je een gezin zou hebben was het misschien niet gelukt, zéker niet in geval van kinderen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.