foto's

Camera en ik.

Kom, dacht ik, laat ik een paar selfies maken. Binnenkort wordt het ID-bewijs vernieuwd, kan ik eerst even checken welk gezicht ik moet opzetten voor een passende foto.
Voorheen maalde ik daar niet om maar met de jaren komen oudevrouweneigenschappen je aanwaaien waarvan de wens om een goedgelijkende foto er één is. Eerlijkheid boven alles.
Daartoe nam ik plaats in het volle licht en maakte er een stuk of tien, en profil links en rechts inbegrepen.
Zonder te controleren zette ik ze op de laptop. Dit zijn er een paar:

Had ik wéér de camera verkeerd om en nog schaduw erbij.
Ik vloekte onfotogeniek, de zin was er meteen af. En het licht was ook verkeerd.
Uiteindelijk nam ik een paar snelselfies (met de camera in de juiste richting) maar door een uitgewreven oog zijn die mislukt.
Ik durf ze niet te vertonen, zo eerlijk ben ik nu ook weer niet en als ik zo bij de fotograaf moet poseren wìl ik niet eens een nieuw ID-bewijs. Dan blijf ik wel thuis.
Fotograferen en ik, het gaat maar héél af en toe goed.

23 gedachten over “Camera en ik.

   1. De foto op mijn rijbewijs is een witte vlek geworden, de foto die ik inleverde was heel redelijk. Vorig jaar liet ik een nieuw paspoort maken en besloot het anders te doen….. ik gebruikte make-up om ogen en mond wat beter uit te laten komen, ook maakte ik mij ietsje bruiner dan ik echt was. Even lachen (wel met mond dicht) en de fotograaf was over de proefversie al tevreden…… die heb ik ingeleverd…… ik ben nu tenminste zichtbaar op die foto, geen witte vlek meer!!!!

    Geliked door 1 persoon

 1. De camera van de professional is van andere kwaliteit dan die van de smartphone of compactcamera waarmee wij onze selfies nemen. Mijn SLR is helaas niet geschikt om zelfies te nemen mocht ik daaraan behoefte voelen. Wat zelden zo is. Het verval hoef ik niet zo te zien…Maar vrouwen hebben daar minder last van. Overigens zijn er van die pasfoto-fotografen die je visagie aanbieden voor een beter resultaat. En zelfs de licht glinmlach mag weer geloof ik…

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig is er in het gemeentehuis een fotoautomaat, zo gepiet en geschikt voot eeen nieuwe IDkaart. Kunstwerk hoef je niet te verwachten maar ja, dat ligt aan ons eigen uiterlijk. ☻

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.