Voedsel weggooien, vette honden en dode vogels

Er wordt nog steeds teveel eten weggegooid.
Doodzonde.
Ik voel me schuldig, plaatsvervangend want ik gooi zelden eten weg. Ik trek het me zo aan dat ik af en toe loop te speuren naar uitgestrooide broodkruimels, ik wil ze oprapen en er een nieuw brood van bakken dat ik kan opsturen naar de hongerenden of verkopen en het geld overmaken.
Het lukt niet.
Vogels zijn me voor, en honden. Ze hebben natuurlijk ook een hekel aan voedselverspilling en eten de kruimels voordat ze bedorven zijn.
Tevens kijk ik uit naar wegggooide taartjes en kroketten. Ook die zijn niet te vinden, ik vermoed dat het loslopend -en vliegend gedierte in ons dorp té alert is op lekkernijen, dat ik daarom nooit gevulde koeken vind of XL chocoladerepen puur.
Alles wordt ogeslokt.
Zodoende ontdek ik met mijn zoektocht een nieuw gevaar van het wegwerpgedoe: slechte condities van dieren en denk eens aan hun gebitten, is het niet beter op voorhand de dierenartsen waarschuwen? Stel je Fikkie voor in een rolstoel of de kat aan’t infuus.
Straks vallen de mussen dood van het dak, worden een prooi voor de kauwen en die voor de buizerds en die voor, eh, enfin, die gaan ook dood. Snepvervetting en dichtgeslibde eierstokjes lijken me niet denkbeeldig. Kruimels oprapen wordt kadavers ruimen.
Het is jammer dat de verspillers dit scenario niet voorzien.
Doodzonde.

Categorieën: eten

16 gedachten over “Voedsel weggooien, vette honden en dode vogels

  1. Ik heb liever ook niet dat de vogels uit de lucht vallen, stel je voor dat je daar juist onder loopt.

    Sommige hongerigen gaan dan in de afvalcontainers van supermarkten eten zoeken, maar dat blijkt dan weer diefstal te zijn.

    Wij gooien niets weg, de enkele keren door overmacht uitgezonderd.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ben ook niet iemand die makkelijk voedsel weggooit, opvoeding.
    Heel veel dieren worden overvoerd met voedsel dat de mens niet wil, eenden, zwanen enz. worden er lelijk ziek van..
    Mijn honden mochten nooit iets van de straat eten, je weet maar nooit wat men er in heeft gestopt. Hans

    Geliked door 1 persoon

  3. Het wergwerpgedoe baart zorgen… en dan krijg je dit… nog grotere zorgen.
    ALs je naar de supermarkt gaat, ga je naar buiten met meer verpakking dan met voedsel. En dat moet allemaal weggewerkt worden. En je betaalt er nog voor ook. Hoe stom zijn we bezig? Ondanks dat de gevolgen zich laten voelen…

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat wij aan etenswaar teveel hebben krijgt echt een andere bestemming. Maar het is niet vaak zo. Een enkele keer als we de eigen trek overschatten en teveel brood kochten. Wat dan weer al te snel oud en hard wordt. Als het niet meer kan dienen voor toast of tosti geven we het aan de vogels die hier al heel vroeg aan de deur staan te wachten tot we hen bedienen. Zeker als het koud is….

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.