persoonlijk

‘Hoe krijg je het voor elkaar…’

Een mens moet alles leren voor hij iets kent/weet/beheerst.
Dat weten we.
Er is verschil in tempo waarmee geleerd wordt. Ik ken mensen die in snelreinvaart bepaalde dingen onder de knie krijgen, van wiskunde tot gymnastieken.
En het laatste, dat bewonder ik ten zeerste,  hardleers als ik was ondanks de gymlessen die ik jarenlang volgde.
Ze hebben een lichaamsbeheersing waar ik jaloers op ben. Ze sporten, rennen over smalle bruggetjes, dansen, fietsen over de hobbeligste aller bospaden, het kost hen geen moeite. Altijd soepel en in evenwicht, nooit een onzekere beweging, vallen of stoten is er niet bij.

Dit overdacht ik gistermiddag toen ik eerst een vette schram opliep en naderhand een tas vol water.
Ik behoor niet tot de lenigen, integendeel, mijn vader noemde me een onbesuisd kind hoewel ik me van geen kwaad bewust was. Ik zàg de obstakels gewoon niet al ben ik na de val waarbij ik een arm brak voorzichtiger in mijn bewegingen.
Toch lukte het me om met kracht langs een scherpe deurpost te schuren. Bloed, deppen en pleisterwerk en kojes thee om bij te komen.
Later, in de toilethal bij de bibliotheek, zette ik – gedachteloos, brein sliep –  mijn tas even in een van de fonteintjes. Daarmee activeerde ik de automatische kraan maar merkte het niet.
Pas toen ik klaar was, vertrok, een dripdripgeluid hoorde en omkeek zag ik een waterspoor achter me. Het slierde uit mijn tas.
Nou, eh, tja, ik zette de tas op de grond en depte het meeste water op met toiletpapier, biddend dat er niemand binnenkwam. Men zou denken dat ik  niet zindelijk was.
Het ging goed.
Echtgenoot, ouders, onderwijzers, ze zouden stuk voor stuk geroepen hebben:  ‘hoe….’
Met als variant: ‘Daar heb je haar ook weer.’

17 gedachten over “‘Hoe krijg je het voor elkaar…’

 1. Ach ja, fietsen zonder handen aan het stuur, handstand maken, bij slagbal altijd misslaan, ook bij tennis of badminton. Ikben ook niet zo handig daarin. Maar ongetwijfeld beheers je weer heel veel andere zaken die een ander dan weer niet kan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Troost je, ik ben ook nooit een gymnast geweest….. moest met alles geholpen worden (bij het paard, de bok, de kast) en durfde de klimrekken niet in. Fietsen zonder handen lukte mij alleen een keer toen ik er niet bij nadacht….. ik fietste langs een middelbare school (ik was al een jaar of 50) en aan weerskanten stond een rij jongeren…. een soort erehaag, alsof zij op de winnaar wachtten….. ik gooide mijn armen omhoog en reed er juichend doorheen (hoe ouder hoe gekker)…. daarna had ik pas door dat ik met losse handen reed hahaha.
  Ik heb vaak zin in radslag….. is echt een afwijking van mij, want ik kan het echt niet.
  Mijn ongelukjes zijn over het algemeen met minder heftige gevolgen als jouw ongelukjes….maar soms wel raar…… ik viel bijv. een keer op mijn knieën….. precies voor een accordeonist, een straatmuzikant….. dat moet er toch raar uitgezien hebben. Met de fiets vallen en dan op handen en knieën bovenop mijn fiets terecht komen vond ik ook wel knap. Met hoofd naar beneden op mijn buik van de trap rodelen en bijna onderaan een soort salto maken waardoor ik gewoon op mijn billen landde…… ik win er geen prijzen mee.
  Je waterblunder vind ik geweldig, maar hopelijk zat er niks in je tas dat er niet tegen kon, want dan is het een stuk minder leuk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij bent een ware circusartiest. 🙂 Flink oefenen.

   Behalve de gebroken arm was er nooit iets echt ernstigs, hoogstens een kneuzinkje hier en daar en 1 keer een hersenschudding.

   Like

 3. Daar kan/kon ik niet over klagen. Ik krijg nu pas een beetje dat onhandige van dingen om te gooien, maar dat is (denkelijk) omdat ik breder ben dan ik denk of mijn dieptezicht werkt niet meer.

  Met een druppelende tas uit de wc komen … het idee insturen als gag voor een komische film?

  😂😂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben wel lenig maar ik ben geen durver… Ik hou het bij turnoefeningen die geen waaghalzerij vragen.
  Ik vond je verhaal heel grappig. 😁 Dat wil niet zeggen dat ik je uitlach, maar een ander zien sukkelen kan zo op de lachspieren werken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is zo, ik lach zelf ook achteraf, anders zou ik het niet opschrijven.
   We lachen ook als iemand tegen een dichte deur loopt maar zover ben ik nog niet. ☻

   Geliked door 1 persoon

 5. Klunzigheid kan ook als compliment worden gezien hoor. Als puber was ik erg ongeremd soms en kneuzingen of blauwe plekken, om het over brandblaren maar niet te hebben, waren vaak mijn deel. Maar ik leerde daar ook van. Niet alles hoort theorie te blijven…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.