Handtas

Mannen en vrouwen denken fundamenteel verschillend, dat zie je tot in de kleinste onbenulligheden. Ik zie het niet veranderen, alle emancipatie ten spijt. Hoeft ook niet, je kunt elkaar aanvullen en je daar goed bij voelen.
Je kunt er ook een grap van maken, zoals echtgenoot P deed,  ongeveer zes jaar geleden.
=
Een andere handtas, daar zocht ik naar.  Flink formaat, niet te duur.
Ik scoorde gunstig, een  kek ding in vrolijk roze, bekeek hem thuis van alle kanten, showde voor de spiegel of hij me stond.
Echtgenoot lachte, lees: hij vond me maf.
Enfin,  ik ritste de oude tas open om de inhoud over te hevelen naar de nieuwe.
Zodra P in de gaten kreeg wat ik van plan was verdween hij naar de schuur en kwam terug met de kruiwagen.
Vragend keek ik op.
‘Voor tijdelijke opslag.’ Zonder een spier te verrekken
‘Flauw hoor.’
Toch, bij het zien van de spullen was ik blij.  Zoveel…. .
P stond erbij en keek ernaar.
‘Nou,’ zei ik, ‘beter dan jouw broekzakken; allerlei troep en niks nuttigs. Net een schooljongen.’
‘Ho es, wie vraagt me altijd om kleingeld? Nou?’
Misprijzend keek ik hem aan.
‘Kleingeld heb ik meestal zelf, maar niet bij de hand.’
Triomfantelijk stak hij zijn neus in de lucht.
Meedogenloos sprak ik verder. ‘Papiertjes en zakdoeken en tandenstokers en moertjes en boutjes en losse centen en reservesleutels en de rest van de troep heb ik niet van je nodig. En ga alsjeblieft weg.’
Narrig vulde ik mijn kekke roze handtas. Gadver, nu was er niets meer aan. 
Halverwege kwam het plezier terug. Opgewekt deed ik de ene greep na de andere in de kruiwagen tot alles naar behoren was opgeborgen in de nieuwe tas.
Ziezo.
Alleen de kruiwagen nog. Voorzichtig gluurde ik naar de deur. Kon ik het maken om te vragen…?
Ik vermande me. Lachwekkend, ik? Hij zou es wat zien!
Resoluut stopte ik het ding in de oude tas.
Vroeg liefjes: ‘Schat, breng jij even de kruiwagen terug naar de schuur?’ en overhandigde hem de tas.

8 gedachten over “Handtas

  1. Vrouwentassen, altijd vol….. ik wordt er vaak om uitgelachen en dan niet alleen door mannen, ook door vrouwen…. hoewel die in de minderheid zijn. Maar…… als iemand iets nodig heeft komen ze bij mij en al vaak heb ik zo iemand kunnen helpen. We gingen eens met de muziekvereniging met een bus naar Frankrijk….. er ging o.a. een kist sinaasappels mee voor onderweg….. ik haalde een geplastificeerd schortje uit mijn tas….. had iemand ooit voor mij gemaakt met een vakje waar een mesje in zat en een vakje voor servetten……. dat was lachen…. wie neemt er nou een schortje mee? Het duurde niet lang….. “wat een geknoei met die sinaasappel, mag ik je schortje even lenen? ” Zo ging het de hele bus door en was het mijn beurt om te lachen.
    De tasorganisors zijn ook erg fijn….een soort van tasje met vakjes om alles overzichtelijk op te bergen dat in zijn geheel in de grote tas gaat! Ook handig bij het wisselen van tas.
    Een kruiwagen in een tas kan ook wel eens handig zijn 😀

    Geliked door 2 people

  2. Ik lach nu ook 😊.
    Intussen heb ik bijgeleerd en gebruik meestal een polstasje waarin alleen een beursje, evt. benodigde papiere, kam en telefoontje in past. En een paar tissu’s.
    Voor korte tripjes voldoet het.

    Like

  3. Zelf gebruik ik alleen m’n voorbroekzakken en de binnenzakken van een jas. Het gaat dan om geld/pasjes zakdoek huissleutel, cameraatje, papier, pen en zakkam. Het lijkt mij veel lastiger om daar een tas voor mee te slepen en dus een hand te ‘missen’. Van rugzakken moet ik ook niet veel hebben. Als ik een op wandeling een flesje water en wat gevulde koeken meeneem, dan doe ik dat wel in een plastic tas van een locale supermarkt. Daar kan dan ook mooi m’n jack in als het te warm is.

    Er is nog wel iets grappigs en daarvoor moet je bijvoorbeeld naar Schiphol. Als je redelijk op tijd zit te wachten voor het aanboordgaan, dan zie je eerst het cabinepersoneel door een deur gaan waar ze een sleutel van hebben. De vrouwen lopen eerst naar de deur en gaan dan een kwartier zoeken in hus tasje waar ze de sleutel hebben gelaten. Mannen lopen er allemaal naartoe met de sleutel in de hand. Dit zal ook voor huisdeuren zo zijn, maar dan moet je behoorlijk lang wachten om dat bij de overburen te bekijken. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Je denkt toch zeker niet dat ik alles in broekzakken stop?? Daar had ik een man voor.
      Die vrouwen op Schiphol weten waarschijnlijk dat er naar ze gekeken wordt, misschien zagen ze jou ook. 🙂 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.