krant

Uit de Volkskrant

https://www.volkskrant.nl/media/waarom-de-volkskrant-een-opiniestuk-van-geert-wilders-plaatst~a4569943/

De krant laat wel èrg graag zien hoe tolerant, wijs en ruimdenkend ze is.  Niettemin is Pechtold erbij gehaald voor ‘kritisch tegengas’. ☻
Tja, gezien de kleur van het blad is dat logisch.

Lang geleden heb ik deze krant opgezegd om het tegenovergestelde. Het kan verkeren.
Betreffende opiniestuk kan ik niet vinden, het gaat me alleen om bovenstaand artikel, zie link.

14 gedachten over “Uit de Volkskrant

 1. Ik begrijp niet echt goed wat je bedoelt, ik ken die krant niet, maar afgezien daarvan vind ik dat je in de kranten van vandaag een beetje allemaal hetzelfde voorgeschoteld krijgt, mits enkele nuances.

  Maar een heel opiniestuk willen publiceren en als rede zetten:

  quote
  Het is nuttig om een inkijk te krijgen in het hoofd van iemand die totaal anders denkt dan de meeste van onze lezers …
  unquote

  is net alsof ze hun lezers verdenken niet goed geïnformeerd te zijn.

  En dat tegengas? Dat vind ik ook niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Omdat ik een andere indruk van die krant had zegde ik hem op, ik vond hem weinig tolerant, koppig, en spottend ook over andersdenkenden. Dat stoorde me.
   En nu lees ik dit, alsof ze precies andersom gedraaid zijn.
   Misschien is dat wel zo maar ik geloof er niet in en zie het als zieltjes winnen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Natuurlijk gaat het over mij, zo denk ik over de Volkskrant.. Ik begrijp nog steeds niet waarom mijn ouders zo wegliepen met het blad en er jarenlang geabonneerd op waren.
    Ik geloof niet in hun tolerantie die ze nu ten toon spreiden met het artikel over Wilders.

    Like

    1. Dan is het jammer dat je de recente bijdrage van Carel Stolker, rector magnificus van de Universiteit Leiden, in de Volkskrant waarschijnlijk ook niet hebt gelezen. De Volkskrant doet (vermoedelijk voor zover dat mogelijk is met Geert Wilders) een poging om te voldoen aan wat Stolker bepleit. Zie https://www.volkskrant.nl/opinie/waarom-ik-hoogleraren-niet-tot-de-orde-roep~a4567586/. Zijn visie lijkt mij zeer relevant.
     Je zal het vast niet leuk vinden, maar in jouw logje en reacties over wat de Volkskrant tegenwoordig doet, proef ik toch iets van vooringenomenheid. Krijgt die krant überhaupt nog wel een kans? Ik denk het niet bij het lezen van het bovenstaande. Dat is je goed recht. Maar ik proef dezelfde vooringenomenheid soms ook in jouw reacties op mijn blog en daar zit ik gewoon niet op te wachten.

     Like

 2. Populisme zit vooral ter linkerzijde van het politieke midden. Verkettering, vooroordelen uitvergroten, net doen of we morgen ten onder gaan aan milieugevolgen die door ons allemaal worden veroorzaakt etc. De veelal linkse media neigen er naar om de taal te spreken van die linkse populisten. Checken geen feiten meer en verzwijgen andere. Kortom ik kijk naar de VK als een van de spreekbuizen van links populisme. Dat men GW aan het woord laat is aardig maar dan moet je de voorman van Dictatoren 66 niet zijn populisme laten uiten. Pechtold heeft maar een enkele agenda, afgeven op Wilders en Baudet. Alsof D66 verder niets te melden heeft. Het grootste probleem zit hem nu net in het feit dat die partij ooit stond voor meer rechten van burgers, een veranderde politieke struktuur, voor gekozen burgemeesters, voor transparantie en het referendum. Wat is er van over? Niets. En dan andere de maat nemen. Ik ben van het realisme. Onze samenleving is veranderd. En niet ten goede. Mede door de Pechtoldisten. En we mogen wel opschieten want men wil juist tegenstemmen als die van PVV en FvD aan banden kunnen leggen. Antifa mag wel, net als de vernielingen in Hamburg vorig jaar. Nee, ik heb niets op met die krant. Maar dat zal wel duidelijk zijn…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.