Vlees eet ik niet altijd, een enkele keer een biefstuk of kippenboutje wat ik in de pan gooi met boter, zout en peper. Makkelijk, smaakt overal bij en het is nog lekker ook.
Voorheen deed ik er meer moeite voor, vooral als het hele gezin bij elkaar was. Lekkerbekken zijnde zaten ze watertandend met vork en mes in de aanslag te wachten op wat komen ging.
Hoe meer hoe liever en graag veel vlees.
Dat kregen ze.
–
Vlees verwerken is een dankbaar werk omdat er veel mogelijkheden zijn er iets meer van te maken.
Marineren is er een van
Zoveel hoofden, zoveel marinades. maar vaak komt het neer op kruiden, mosterd, uien en wijn/azijn. Soms bier.
Zelf ken ik nog cola(lekker) en fruit, bij varkensvlees en kip een flinke lepel sambal oelek.
Maar koffie, melk, thee? Nee daar zou ik nooit op gekomen zijn.
Op deze site lees je over andersoortige marinades en waarom ze gunstig zijn.
Misschien voor U bekend, voor mij nieuw.
Eet ze.
–
Het is lang geleden dat ik nog eens vlees marineerde. En als ik marineerde, was het altijd in rode wijn met allerlei kruiden en uien erdoor.
Nu lig ik lekker te marineren op de bank in een wollen deken. Ook niet mis 😉
LikeGeliked door 1 persoon
En je wordt niet gebraden, dat is een pré. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Licht gestoomd, dat wel… 😉
LikeGeliked door 1 persoon
😀
LikeGeliked door 1 persoon
Vroeger deed ik het ook wel, maar nu voor ons tweeën vind ik het te veel gedoe.
Melk heb ik wel meer gehoord en de rode wijn was gekend, bier nog niet al verwondert het me niet, als je ziet hoeveel je met bier kan doen in de keuken.
LikeGeliked door 1 persoon
Het zal allemaal lekker zijn mar uiteindelijk moet het vlees het doen. En ’n beetje zout natuurlijk.
LikeLike
Alles wat moeder kookte en bakte was altijd heerlijk, vooral de in verwerkte liefde proefde ik er in. Hans
LikeGeliked door 1 persoon
Dat dachten wij ook, tot ik las hoe dat in werkelijkheid zat. Althans, volgens een psycholoog . ☻
LikeLike
Vlees eten verdwijnt langzaam maar zeker uit mijn leven. Ik bereidt het nog wel voor echtgenoot en vooral schoonzoons. Stoofvlees met bier of wijn bevalt ze goed. Ik wil zelf niet meer. Vreemde overgangs fase. Ik wil er geen punt van maken: zo gezellig als ze lekker zitten te eten.
LikeGeliked door 1 persoon
Zoiets speelt in meerdere huishoudens. Hier ook toen we met zijn tweeën overbleven.
Uiteindelijk hield ik me aan dat biefje en kippeboutje en blijf daarbij. En bij broodjes haring.☻
LikeGeliked door 1 persoon
Ik sla deze keer over, voor mij geen dier meer.
Vriendelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Weet ik Rob. Jij zult misschien groenten marineren.Of brood 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Vlees nog vis, maar hij is er weer. Hans
Ot. Het is weer weekend en je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Hans. Morgen ga ik luisteren.
LikeLike
Ik kook zelden of nooit, maar eet graag mee als het lekker is….met of zonder vlees..
LikeGeliked door 1 persoon
Zo praatte echtgenoot ook en keek daarbij in alle pannen. ☻
LikeLike