Over marineren van vlees

Vlees eet ik niet altijd, een enkele keer een biefstuk of kippenboutje wat ik in de pan gooi met boter, zout en peper.  Makkelijk, smaakt overal bij en het is nog lekker ook.
Voorheen deed ik er meer moeite voor, vooral als het hele gezin bij elkaar was. Lekkerbekken zijnde zaten ze watertandend met vork en mes in de aanslag te wachten op wat komen ging.
Hoe meer hoe liever en graag veel vlees.
Dat kregen ze.


Vlees verwerken is een dankbaar werk omdat er veel mogelijkheden zijn er iets meer van te maken.
Marineren is er een van
Zoveel hoofden, zoveel marinades. maar vaak komt het neer op kruiden, mosterd, uien en wijn/azijn. Soms bier.
Zelf ken ik nog cola(lekker) en fruit, bij varkensvlees en kip een flinke lepel sambal oelek.
Maar koffie, melk, thee? Nee daar zou ik nooit op gekomen zijn.
Op deze site  lees je over andersoortige marinades en waarom ze gunstig zijn.
Misschien voor U bekend, voor mij nieuw.
Eet ze.

Categorieën: eten

16 gedachten over “Over marineren van vlees

  1. Het is lang geleden dat ik nog eens vlees marineerde. En als ik marineerde, was het altijd in rode wijn met allerlei kruiden en uien erdoor.
    Nu lig ik lekker te marineren op de bank in een wollen deken. Ook niet mis 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Vroeger deed ik het ook wel, maar nu voor ons tweeën vind ik het te veel gedoe.

    Melk heb ik wel meer gehoord en de rode wijn was gekend, bier nog niet al verwondert het me niet, als je ziet hoeveel je met bier kan doen in de keuken.

    Geliked door 1 persoon

  3. Vlees eten verdwijnt langzaam maar zeker uit mijn leven. Ik bereidt het nog wel voor echtgenoot en vooral schoonzoons. Stoofvlees met bier of wijn bevalt ze goed. Ik wil zelf niet meer. Vreemde overgangs fase. Ik wil er geen punt van maken: zo gezellig als ze lekker zitten te eten.

    Geliked door 1 persoon

  4. Vlees nog vis, maar hij is er weer. Hans

    Ot. Het is weer weekend en je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.