krant

Krant niet ontvangen?

Het gaat om de papieren versie.
Dan kun je bellen of op de website de melding doorgeven.
De laatste jaren krijg je het antwoord waar ik een grondige hekel heb:
‘Het spijt ons..blabla..U krijgt als troost vandaag gratis toegang tot de digitale krant.’ Grrrrrr.
Bij twee verschillende bladen heb ik dit een paar maal meegemaakt, het zal met de overige niet anders zijn.
Waarom denken ze eigenlijk dat ik me abonneer op een krant van papier?

Ik zal proberen het uit te leggen.
De krant openslaan op de tafel: twee pagina’s tegelijk met volledige artikelen. Terugkijken naar het ene stukje en het andere onder ogen houden. Twee kranten naast elkaar. En meer van dat.
De kern is dat je veel meer informatie tegelijk kunt overzien, een onderwerp samen kunt lezen terwijl je je smartje op berichtenlijsten kan houden.
Het argument zal veel mensen niet aanspreken, vermoed ik, gewend als ze zijn aan internet.
Maar ik betaal (veel geld) voor een bezorgkrant en wil die ook krijgen.

Wat is er mis met – na de melding-  een berichtje van de krant naar de bezorger? Bellen, sms-en of appen met het verzoek ergens alsnog de krant te brengen? Vaak wonen ze in de omgeving.
De abonnee  krijgt geen informatie over de bezorger, begrijpelijk, maar een redactiemedewerker kan dit thuis afhandelen, kost het zoveel aan extra salaris?
Toevallig kende ik een van de bezorgers persoonlijk, zij gaf me uit zichzelf haar nummer, dat werkt het beste en wordt goedgemaakt met de nieuwjaarsfooi.

Op de website van een krant bracht ik dit naar voren maar kreeg geen antwoord. En ik was echt heel beleefd.
=

18 gedachten over “Krant niet ontvangen?

 1. Daarom wil ik geen papieren krant, al heb je overschot van gelijk als je zegt dat het veel prettiger is om een papieren exemplaar te lezen.

  Maar het was vroeger al zo. Ik houd het nu gewoon op de internetkrant. En met deze telefoon heb ik de Nieuwsblad app die me elke morgen het laatste nieuws op een blaadje geeft.

  Uitgebreid lezen is er inderdaad niet bij.

  Geliked door 1 persoon

   1. Er is nog een nadeel aan de papieren versie. Ik lees graag de verschillende kranten omdat de informatie over één onderwerp soms verschilt tussen de verschillende strekkingen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb al jaren geen echte krant meer, ik stopte ermee omdat het te duur werd, maar miste hem in het begin wel!
  Nu ben ik zo gewend aan het nieuws op tv en internet dat ik bij een tijdelijk abonnement de krant vergeet te lezen….. het werkt niet meer!
  Als je voor een krant betaald dan hoor je hem ook te krijgen…. dan moet de digitale versie een extraatje zijn…… zolang de echte krant er nog niet is…. of je moet kunnen kiezen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Herkenbaar, herkenbaar. Bij ons was het afgelopen week ook raak. Maar deze maandag kreeg ik een briefje van de familie van de (hondstrouwe en zeer goede) huidige bezorger. Dat hij hersenvliesontsteking heeft, in het ziekenhuis ligt en dat de familie haar uiterste best doet om alles op tijd te blijven bezorgen. Ik heb een wenskaartje voor de bezorger klaarliggen en zal dat vanavond bij de brievenbus ophangen, zodat ze het morgenvroeg om 05.00 uur vinden. Want zelf kom ik zo vroeg mijn bed niet uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben ook vaak echt goede en alerte bezorgers. Het kan ook de beste gebeuren dat er een krant vergeten wordt, het is de ‘oplossing’ van de krant zelf die me stoort.

   Like

 4. Jaren geleden – ik had net een smartphone ontdekt – staakten wij de abonnementen op de kranten die we voordien lazen. Meestal toch het nieuws van gisteren. Op mijn smartphone lees ik een poaar websites, binnen- en buitenlands, en ik heb al het wereldnieuws gezien. De actualiteit vind ik op de sociale media. Veel media zijn sterk digitaal. Wat je schrijft over die bezorging heb ik zelf ook. De regionale h-a-h kranten hebben ook wel eens een misser. Lastig om dat gecorrigeerd te krijgen. Maar wel een fooi vragen aan het einde van het jaar. Blijft wringen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Het e-nieuws is up-to-date maar het gaat me om de manier van lezen èn om de inhoud. Columns,opinies, commentaren, dingen waaraan je je soms lekker kunt opwinden, al of niet gepikeerd ☻

   Like

 5. Je laats niet voor niks een papieren krant, is ook prettiger dan digitaal.
  kon er altijd heerlijk op de bank in weg dromen.
  Als nog bezorgen zou wel zo netjes zijn.
  Vreemd dat men niet reageert, de abonnementen lopen juist zo terug is de klacht. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.