Energydrink

‘Een godendrank mevrouwtje’, antwoordde de jongen toen ik vroeg naar de kwaliteit. ‘Wat heet? Nike zou er persoonlijk voor naar de winkel komen, ik zweer het. Je loopt er de vierdaagse mee in een uur mevrouwtje’, antwoordde hij wervend. Met een soepel lijf liep hij naar een fitnessapparaat en gaf een demonstratie.
Enthousiast trok en duwde hij aan stangen en gewichten.
Ik bekeek hem eens goed en zag dat hij er zonnig en gespierd uitzag met bovenarmen als hoofdkussens, zijn nek een glijbaan. En  groot genoeg om ‘mevrouwtje’ te zeggen tegen een cliente van een-meter-vijfenzeventig.
‘Drink je het zelf ook?’ vroeg ik, naar zijn gespannen shirtje wijzend.
‘Drie maal daags en U ziet dat het werkt,’ zei hij gevleid. ‘Je had me een maand geleden moeten zien, gottegot wat een schlemielig ventje was ik, enkel bleek vel met botten en wat zie je nu?’ Opschepperig spande hij zijn biceps aan..
‘Word je er ook bruin van?’  Ik kreeg lol in het gedoe en speelde met hem mee.
‘En lang, breed, knap, slank, wacht effe, ik neem nog een slok. Proeven?’ Hij hield me het flesje voor maar ik aarzelde.
‘En spraakzaam?’ vroeg ik onschuldig.
Hij keek me sympathiek aan, ‘omdat U in mijn eerlijkheid gelooft zal ik een partijtje voor niks meegeven, alsjeblieft, tien halen vijf betalen.’
Ik stond paf. ‘O, eh, is het in de reclame?’
‘HELEMAAL NIET’ klonk de stem van een binnenlopend mannetje, mager en kleurloos.
‘Ik heb je gewaarschuwd, ijdeltuit’, ging hij verder, ‘verkopen doe ik zelf en jij demonstreert. Hup!’  Verongelijkt stapte de jongen op een trimfiets.
‘Altijd hetzelfde met die kleerkasten, pronken met hun opgeblazen lijf. Gadverdammese uitslovers. Maar waarmee kan ik U van dienst zijn, mevrouw?’
Ik keek naar het schlemielige mannetje dat niet veel meer dan wat bleek vel met botten was.
‘Niets, dank U. Ik hoef niets.’

© Bertie

21 gedachten over “Energydrink

  1. nou daar doe je dan je best voor, je suf trainen, uren op de zonnebank en dan door een schriel mannetje in de hoek te worden gezet.
    Geld geeft de verkeerde mensen de macht. hans

    Geliked door 1 persoon

  2. Verdomme… vandaag… was ik die knul… en die baas mijn directrice… Zit mij hier op te vreten van woede na een vergelijkbaar incident… Alles draait om macht bij bazen. Doe niets beter dan hen als ondergeschikte want dan ben je de pineut. Neen, doe alsof je het allemaal niet weet… doe alsof je dom ben en afhankelijk van hen…
    Bedankt voor dit verhaal. Ik kon mij er helemaal in vinden en het brengt troost.
    Dat had je vast niet zo bedoeld, maar zo zie je maar. Bedankt Bertie!

    Geliked door 1 persoon

  3. Doet denken aan de flesjes drinkvoeding van mijn man. Een flesje is een maaltijd. Ik heb het één keer geprobeerd omdat ik geen zin in koken had. Niet te z………
    Maar mijn man gooit het laconiek in zijn keel.
    Dit zijn de echte energiedrankjes.
    Alleen pomp je er niet van op.

    Geliked door 1 persoon

  4. O ja herkenbaar dit. Vergelijkbaar is als je de regels volgt en je baas het verhaal ongevraagd overneemt en dan precies doet wat niet volgens de regels is. Energydrink is trouwens rotzooi, ik weet hoe het ruikt als het gemaakt wordt.

    Geliked door 1 persoon

    1. En een baas is de baas! Zo werkt dat.
      Je kent het productieproces? Dat hoor je van veel artikelen in de voedingsindustrie: als je wist wat er inzat…. ☻
      Die drankjes koop ik nooit naar zag ze veel bij fitness waar ik indertijd aan deed.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.