winter

Let op: WINTER !

We hebben het geweten.
– Blijf thuis!
– Code geel – oranje – rood – pimpelpaars –
– Gevaarlijk: gladde wegen!
– Reken op files tot in Siberië.
– Werk thuis als het kan.
– Ga de weg niet op.
– IJsvrij.
-💂‍♀️💂‍♂️
Tja.
Ik ben benieuwd naar de berichtgeving als het serieus winter wordt.
Hoe doen ze dat eigenlijk in landen waar vaker sneeuw valt? Geven ze daar een doorlopende waarschuwingskrant uit?

24 gedachten over “Let op: WINTER !

 1. Vanmiddag werd er in Utrecht code rood uitgeroepen en gelijk stopte het met sneeuwen.
  Was wel komisch om te ervaren.
  Binnen korte tijd verplicht de hele naar de rampenzender luisteren. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor Nederland is dit extreem weer, dus zijn wij daar niet op berekend. De wegen zijn overvol, de spoorrails ook, dus als er even wat tegenwind komt loopt het echt vast. Het was hier vanmiddag heftig,, auto’s reden heel langzaam, het was glad, het zicht was slecht. Ik vind de waarschuwing toch wel goed, want het gaat niet alleen om hoe het nu is, maar ook wat het waarschijnlijk wordt. Dan is het handig om te weten dat de weg naar huis waarschijnlijk heftig wordt en mogelijk wordt er dan voor gekozen thuis te blijven…. als dat kan. Ik moest vandaag naar de mammobiel, het tweejaarlijkse bevolkinsonderzoek bij de borstenpletters…….. ik kwam voor niks…… ze waren naar huis i.v.m. code rood…… ze hadden waarschijnlijk gebeld, maar ik was boven toen de telefoon ging en ben dan altijd te laat….. het was een privénummer, dus niet terug te bellen. Thuis wilde ik een nieuwe afspraak maken…… een bandje…. er was niemand i.v.m. code rood! Ik weet natuurlijk niet waar die mensen wonen, maar ik begrijp best dat als ze nog een stuk moeten rijden dat ze dat liever doen voor het op z’n hevigst is. Nou ja, ik had een heerlijke sneeuwwandeling en nam op de terugweg 2 buurvrouwen mee die onderweg waren en ook het telefoontje gemist hadden. (een andere buurvrouw nam wel op, dus ze zijn wel aan het bellen geweest). Ik was net thuis toen het echt losbarstte! Zeer dichte sneeuwval….. er viel veel in korte tijd.

  Net zei iemand mij: “Dat had je vroeger niet…. in 63 ging alles gewoon door”….. nou echt niet, maar ja, zonder internet viel dat minder op. Hele dorpen waren afgesloten van de buitenwereld, wegen onbegaanbaar, bussen zakten weg in de sneeuw en konden niet verder…… toen zijn ook veel mensen niet naar hun werk geweest.

  Like

 3. Hier viel zelfs geen vlok.

  Ergens is het normaal dat de situatie hier uit de hand loopt. We zijn geen sneeuwlandjes. De winters dat het er echt winters aan toe ging/gaat zijn zo gering dat je toch niet de grote middelen kan gaan aanschaffen.

  Het probleem zit hem in de hoeveelheid (denk ik). Er is te veel om veilig te zijn maar ook te weinig. Eens de sneeuw een bepaalde dikte heeft gaat die zich zetten en dan rijd je écht op sneeuw, niet op dat laagje bovenop pulp een gladde harde ondergrond.

  Vroeger was er geen spraak van sneeuwbanden en toch reed iedereen – voorzichtig. Nu denken er veel dat ze, omdat er winterbanden op die auto zitten dat ze maar kunnen door razen als normaal. Maar winterbanden zijn nog geen sneeuwbanden.

  Geloof me, je kan met minder risico in de échte sneeuwlanden gaan rijden dan hier met die pruts van niets.

  En voor treinen en ander vervoer zal er ook wel een logische verklaring zijn. Het kost gewoon te veel om de voorzieningen te hebben die ze bvb. in Finland hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. De kosten zullen te hoog zijn voor de paar keer dat het hier keihard vriest of sneeuwt.
   Er was overlast in ieder geval, dat zal ik niet ontkennen.
   Daar helpt een overmaat aan waarschuwingen niet, het gaat vervelen en de mensen moeten nu eenmaal naar hun baan of school.
   Tien minuten van het journaal werden er aan besteed en nog even aan buitenlandse sneeuw met dezelfde beelden.
   Spannend! ☻

   Like

   1. Hier dus niets en wij zaten thuis. We konden wel volgen hoe het elders verliep, maar dat heb ik niet gedaan.

    Ze zeggen wel: “blijf thuis” maar sluiten scholen en de werkenden krijgen geen vrije dag.

    Geliked door 1 persoon

 4. In al die dagen viel er in sommige regio’s 40-50cm sneeuw. Dat is best veel hoor. Dan loopt het normaal al zo drukke verkeer gewoon vast. Ook in onze stad was het bal. Bussen stopten er mee, ze kwamen de bruggen niet meer op. Niks veranderd in 50 jaar, want toen was dat ook al zo. Sneeuw op de rails? De NS houdt er (bijna) mee op. IK reed zelf in een enorme sneeuwbui tussen Roermond en Den Bosch op zo’n dag. Viel me niet mee. Maar ik kon wel blijven rijden. Dat scheelt enorm veel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.