Warm eten

Rond vijf uur liep ik door de straat.
Etenstijd, een feestje van geuren.
Bradend vlees, ergens stond soep op het menu, verderop nasi of bami en ik denk snert te hebben geroken. Niet alles kon ik thuis brengen, het was allemaal verleidelijk.
Het maakte hongerig.
Ik dacht aan het broodje dat me wachtte. Is ook smakelijk maar met een hoofd vol lekkernijen kwam het me armzalig voor.
Watertandend, kwijlend bijna hield ik mezelf voor: waarom zou ik niet nog eens koken? Wat was er mis met tweemaal op een dag warm eten, het lijkt me juist gezond. Een schaal verse groente en aardappelen met donkere jus, misschien wat extra’s erbij, rijst met kip? Soep?
Zo liep ik met mijn gedachten aan eten te denken dat ik ineens in de supermarkt stond. Ik zweer je, het was niet gepland.
Toen kwam ik tot bezinning en kocht een krop sla. Voor morgen.


Categorieën: eten

30 gedachten over “Warm eten

    1. Ik eet het wekelijks minstens twee keer en doe er behalve de dressing een ei door en een sjalotje, dat vult. Het liefst ijsbergsla. Met gebakken aardappelen is het voldoende. Eventueel kan er vlees bij.

      Like

      1. Ik had me voorgenomen nog wat afstand te houden, maar kon het weer niet laten… Ja, ik doe ook kaas of vis of kip door de salade. En noten en zaden. Lekker gezond. En als toetje een brok zwarte chocolade. Het gezond eten heb ik gemist tijdens mijn vakantie… te weinig sla gegeten!!

        Geliked door 1 persoon

  1. Die patat. Dat is wel lekker bij sla. Nu zit ik al een tijdje over een airfryer na te denken. Want de patat uit de gewone frietpan wordt me wat te vet.
    Heb je al ervaring met die airfryer?

    Geliked door 1 persoon

  2. Doen Fien! Wij hebben een airfryer en het is zo heerlijk! Ik lees alleen heel veel recepten die je in de airfryer kunt klaarmaken, maar zelf vinden we niet hoe het moet.. Wij maken er voorlopig enkel frietjes en gebakken patatjes in klaar.

    Geliked door 1 persoon

  3. Als notoire niet-koker heb ik soms ook dat de geuren me bijna opwindend overkomen. Heerlij soms. Maar uit sommige keukens komt ook wel eens de lucht van gekookte koolsoorten, van spruitjes. Vreselijk. Dan is de trek meteen over. Maar gelukkig al lang getrouwd met een dame die weet wat ik lekker vind en zeker ook wat niet. Dat scheelt veel. Koolsoorten die ik echt niet lust, spruitjes, dat soort zaken. Ons huis ruikt daar vrijwel nooit naar….:)

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.