Taartrecept en meer

Bij een roman, zich afspelend in een Amishgemeente, staan in een serie recepten enkele voorbeelden waarvan ik nog nooit heb gehoord.
Of ze typisch Amish zijn is me onbekend, het lijkt me van niet. Ze zijn in ieder geval niet zo moralistisch als het verhaal.
Dit zijn er een paar.

Voor paardenbloemen is dit niet het seizoen maar wie er nog paar heeft staan, in een verborgen hoekje of elders, kan aan de slag met deze salade. (Als kind voerden wij de steeltjes aan pa’s konijnen die er meestal te vet van werden en jong stierven maar voor mensen ligt dat misschien anders)

Het pindakaasrecept is me ook vreemd, geen idee of het lekker is. Pindakaas ligt me niet zo, gelukkig maken eieren, room en suiker alle taarten zoet.
Voor de meeste taarten wordt dezelfde bodem gebruikt.(zie onderaan).
Zelf zou ik een k+k taart halen, alleen is het de vraag of de bakker deze heeft.

 

 

16 gedachten over “Taartrecept en meer

  1. Ik ga ze niet proberen. Er zijn een paar ingrediënten die ik niet zo zie zitten. En ik weet niet genoeg over de Amish om te stellen dat het geen recepten van hen zijn.

    Wij (mijn broer en ik) mochten enkel de konijnen voeren van mijn grootmoeder. Dus eten er in en klaar. Niet aaien. Achteraf bedacht ik dat ze misschien wou verhinderen dat we er ons zouden aan hechten.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik ken wel de molsla (groene bladeren van de paardenbloem), dat schijnt erg lekker te zijn, maar sla van de steeltjes is nieuw voor mij.
    Ik ben gek op pindakaas, dus ik zal het vast wel lusten (als het niet al te zoet is.
    Wel leuk die recepten!

    Liked by 1 persoon

  3. Het is wel een uitdaging om de recepten uit te proberen, toen ging men er ook niet dood aan.
    De natuur biedt meer dan we nu nog beseffen door de buurtsuup. Hans

    Liked by 1 persoon

  4. Taarten moeten smaken naar lekkere zaken. Chocolade, slagroom, vruchten, dat soort dingen. Heb je genoeg van de Nederlandse soorten (voorkeur is een echte Tom Pouce of een Bossche Bol van Jan de Groot) dan biedt de Duitse banketbakkerij heerlijke alternatieven. Met ongesuikerde slagroom. Scheelt toch weer wat calorietjes. Nee, paardenbloemengerechten zou ik niet snel nemen. En pindakaas is aan mij niet besteed….

    Liked by 1 persoon

    • Hoewel Duitsland lekker gebak kent aten we de fijnste taarten in België. In taartenbars (ik weet niet hoe ze officieel heten) wist je gewoon niet wat je moest nemen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.