16 gedachten over “Over sterven

 1. Ik ga dit niet leuk vinden. Ik weet niet wie, al heb ik een vermoeden. Verdriet om een heengaan draag je heel lang mee. Slijt het ooit? Ik weet het niet.

  Sterkte wensen lijkt ook al zo afgezaagd, misschien is het veel beter om je veel steun te wensen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit geeft zo duidelijk weer hoe het kan zijn! Het is zo dubbel….. verdriet en toch ook een beetje blij….. eindelijk rust. Het blijft moeilijk! Verdriet blijft wel, maar wordt toch anders na verloop van tijd. Bij mij hoort het er ondertussen gewoon bij….. ik ben al de helft van mijn leven weduwe… dat wil niet zeggen dat er geen verdriet meer is, maar minder nadrukkelijk aanwezig (op enkele momenten na) en minder vaak aanwezig.
  Helaas die dingen gebeuren, we ontkomen er niet aan, vrijwel iedereen maakt het in zijn omgeving mee, alleen mensen die zelf jong sterven maken het misschien niet mee, maar dat vind ik ook geen goed alternatief. Hoe moeilijk ook….. het beste er van maken is het enige dat het leven nog zin geeft….. de leuke dingen bewust beleven, want van treuren wordt een mens ook niet vrolijker (al hoort dat er af en toe wel bij natuurlijk, soms slaat het toe in alle hevigheid).

  Geliked door 1 persoon

 3. Dank jullie wel voor de hartelijke woorden. Het gaat over de dood van mijn man.
  Ik rouw niet constant al vergeet ik nooit maar door het naderend einde van een heel lieve vriendin komt zijn overlijden bij me boven.
  Morgen doe ik weer als altijd.

  Like

 4. Misschien klinkt het hard voor de achtergebleven mensen, maar wat fijn dat hij/zij er zo verlangend naartoe leefde. Ik vind het een heel mooi gedichtje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.