Vuurwantsen? Don’twantsen!

En weer (of nog steeds) zitten er vuurwantsen in de grond. Tussen de planten en het grind, in het zand. Ze doen geen kwaad maar ik kijk er van op dat er zovéél zijn.
De eerste keer dat ik ze opmerkte dacht ik een groep oranje knopjes te zien, zo klein waren ze nog. Ze bewogen. Hoe langer ik keek, hoe meer ik er zag, ook grotere exemplaren. Ze lijken op afwijkende lieveheersbeestjes en hebben een grappige tekening  met clownsogen.
Na de eerste schrik heb ik rondgevraagd en gegoogled, veel kwaad kon ik niet ontdekken.
Maar nu ik er een paar over de buitenmuur zag wandelen begin ik het akelig te vinden, nu komen ze misschien binnen. Insecten deinzen nergens voor terug, de kleinste kiertjes onder deuren en ramen proberen ze uit en dan?
Dan stap ik op een kwade dag nietsvermoedend in een schoen vol friemels en nemen ze de luie stoel in beslag.
Dat leuke uiterlijk heeft opeens een heel andere lading.
Gewekt te worden door een colonne gemaskerde beesten op je hoofdkussen, daar is niks leuks an.

20 gedachten over “Vuurwantsen? Don’twantsen!

  1. De vuurwantsen zien er wel mooi uit, maar als ze in grote getale op je kussen gaan lopen, is de lol er inderdaad snel af.
    Je zou vuur uit je sloffen schieten. Hans

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik had ze nooit eerder opgemerkt, maar dit jaar kwamen we ze wel erg dikwijls tegen op onze wandelingen. Gelukkig zitten ze hier niet, bij Amke en Ella thuis zitten ze ook massaal op het terras.

    Je moet er misschien een beetje knorriger naar kijken.

    Geliked door 1 persoon

  3. Als ik het bij Wikipedia vluchtig lees, zijn het toch wel engerds. Ik heb ook geen idee wat je er tegen kunt doen. Eerst vond ik ze wel leuk, toen ik het bij je las, maar nu niet meer zo. Misschien is het straks afgelopen als het kouder wordt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.