Korte picknick

Dit plaatje (een echte is me te eng) bracht me terug naar een zomervakantie in het Gooi waar ik bij een zus logeerde.  Op een dag stelde ze een picknick voor, op de hei.
We vulden een mand en namen een plaid.
Eenmaal op de hei spreidden we de spullen uit en daar zaten we, klessebessend en etend, genietend van de zon. Althans, ik.
Zij bleef maar rondkijken en op de plaid kloppen en na een uurtje gaf ze het op. We blijven niet lang, zei ze, zullen we koffie drinken in het dorp?
Huh?  Met voldoende drinken bij ons?
Toen gaf ze toe: er leven hier adders.
Ik vloog minstens een meter op, panisch. Dat lieg je toch?
Nee, zei ze, echt. Het leek me een leuk uitje voor jou maar eerlijk gezegd griezel ik me dood.
Anders ik wel.  Het idee.
Gehaast propten we de boel in de mand en met hoog optrekkende knieën beenden we weg, zorgvuldig om ons heen speurend.
Later, bij haar thuis, was ik nog steeds niet gerustgesteld. Ze woonde buiten de kom, er was een flinke tuin met veel groen. Wie zegt dat daar ook niet van alles rond sloop?  Zo ver was het niet vanaf de hei.
Zwager lachte me uit en begon de bekende uitleg. Ze gaan de mensen uit de weg, hoeft niet bang te zijn enzovoorts, tenslotte beweerde hij dat hij elke avond controleerde. Nou, dat hielp…
De logeerpartij eindigde zonder incidenten.
Fobisch ben ik niet maar in een buitengebied zal ik nooit op de grond of een boomstronk of iets dergelijks gaan zitten, ook niet in de bossen rondom ons dorp.

25 gedachten over “Korte picknick

  1. De populatie van ringslangen in mijn omgeving is groeiende. Toch weten maar weinig mensen dat. Om iemand goed te laten schrikken noem ik weleens groet aantallen slangen in deze omgeving.

    Ja, de schrik zit er dan goed in.

    Ach, ook ringslangen zijn meer bang voor ons, dan dat er reden is om voor dit kleinere wurgslangetje voorzichtig te zijn …

    Vrolijke vakantiegroet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Ooit schrok ik in Duitsland van slangen op mijn wandelweg….. nog nooit eerder in het echt gezien! Ik vertelde het in het hotel….. ik moest uitleggen hoe ze eruit zagen….. het bleken hazelwormen (pootloze hagedissen dus) te zijn. Ik vond het toch wel eng.

    Geliked door 1 persoon

  3. Nou ik heb in het Gooi gewoond en nooit een adder gezien of ontmoet.
    Mensen zijn de indringers in hun gebied.
    Heb altijd volop genoten van de omgeving, laat maar varen wat toen was. Hans

    Geliked door 2 people

  4. Sinds ik ooit in de jaren tachtig oog in oog stond met een slang op het strand van Muiderberg is niets meer denkbeeldig. Ik ga daar ook echt niet meer naartoe. Moet niks hebben van die serpenten. Leuk in Afrika wellicht, maar niet hier s.v.p.!

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.