tuintje

Jungletje

Drie weken niet snoeien, schoffelen en wat dies meer zij. Een zegen voor de natuur, zou je denken.
In een binnentuintje ligt dat anders, daar heb je al gauw een mini-oerwoud. Tot nog toe ziet het er mooi uit maar het duurt  niet lang of de schuurdeur kan niet meer open. Geen ramp als de wasmachine en droger er niet zouden staan en de fietsen.

Van de andere kant lijkt het me wel wat er een attractie van te maken.
Met een imitatie-Tarzan en -Jane in de lianen, zwierend van druif naar schutting, buitelend over de waslijn en elkaar kirrend achterna zittend tussen koninginnenkruid en bamboe terwijl Cheetah met de buurhond flirt.
Krokodil in het vijvertje, kokosnotenpalmen, giraffe (dwergexemplaar i.v.m. gluren) voor de gezelligheid, krijspapegaaien, extrasterke beamers voor tropisch effect, ik zie het wel zitten.

Maar het onderhoud, dat houdt me tegen. De keuken houd ik liever groenvrij.
Een hark en snoeischaartje zullen waarschijnlijk niet voldoende zijn om planten en dieren te snoeien.

23 gedachten over “Jungletje

 1. Regelmatig verwaarloos ik mijn tuin en elke keer is het dan een oerwoud waar ik slingerend aan lianen met kapmes en bijl mij een doorgang moet verschaffen ,,,,,, wat dan weer wel handig is dat ik niet hoef te bukken om het onkruid eruit te trekken, want dat is tot een comfortabele “niet-bukken-hoogte” gegroeid.
  Voor je schuurdeur is het natuurlijk wel handig als er minder groeit, zodat hij open kan…. misschien is er een aardige buur die dat deel alvast binnen de perken kan houden? De rest komt dan later wel (maar misschien wordt aardige buur enthousiast en doet gelijk wat meer 😀 )
  Hier ben ik weer eens in gevecht met de haagwinde, die ook welig tiert in alle gemeenteperkjes in de buurt en daar volop in bloei staan. Ik heb toch de indruk dat het bedrijf dat voor de gemeente de onkruid binnen de perken houdt ermee gestopt is, want het is bar en boos op het moment….. mijn tuintje lijkt er netjes bij!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haagwindes en alle windes zijn rampen, ze moesten verboden worden behalve op vuilnisbelten. Ook in het wild overwoekeren ze alles.
   Er is hier meer één buur die met plezier tuiniert en die heeft het druk. Snik.

   Like

   1. Dat is jammer…… het is te ver weg en ik ben geen tuinier, maar als je om de hoek woonde zou ik wel even het onkruid bij de deur weghalen (meer niet, want ik moet zelf nog heel veel weghalen 😀 en het is absoluut geen hobby van mij )

    Geliked door 1 persoon

 2. Ondanks mijn goed geloof in regen (en het daarbij horend vergeten gieten van enkele weken terug) ziet alles er nog relatief goed uit, behalve het onkruid. Daar is maar één ding tegen te doen. Wieden. En dat heeft dan blijkbaar geen water nodig.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wijn hebben door de jaren heen dat we hier wonen steeds meer struiken en bomen verwijderd. Omdat ze zorgden voor veel groei-overlast en vaak ook ongedierte. Nu moet ik elk jaar de heg nog scheren. Net op het moment dat ik de heggenschaar in de hand wilde nemen ging het regenen. En natte planten is helemaal niks. Dus ik wacht nog even….wordt beter weer geloof ik…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jouw tuin is nu dus verhuurbaar als filmlocatie voor de ruigere natuurfilms.
  Ik zou als ik jou was er een slaatje uit slaan.

  Met jouw schrijftalent kun je er ook nog een filmscript bij aanbieden.

  Rijk worden is op deze manier erg simpel geworden …..

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.